*Nettavisen* Sport.

Innrømmer VM-tabbe

Foto: (FOTO: Erlend Aas/Scanpix)

Norgesmesteren burde ha gått VM-sprinten, medgir landslagstreneren.

27.09.07 10:15

Ola Vigen Hattestad vant den klassiske sprinten under NM i Meråker, men ble likevel ikke tatt ut til å representere Norge på samme distanse under VM i Sapporo. Så vant han verdenscupsprinten i Changchun rett før VM, og ble hentet inn som reserve i troppen.

Les også:Gull-Astrid frykter brudd

Men VM-start ble det aldri. I stedet forsvarte Jens Arne Svartedal, Eldar Rønning, Odd-Bjørn Hjelmeset og Tor Arne Hetland de norske fargene.

- Jeg tok feil
Sprinttrener Ulf Morten Aune innrømmer nå Vigen Hattestad burde ha gått, skriver Smaalenenes Avis.

- Jeg har ingen problemer med å innse i ettertid at jeg tok feil. Et år tidligere fikk jeg kjeft for å ha tatt Ola ut til OL i Torino. I år fikk jeg kjeft for ikke å ha tatt ham ut. Sånn er det. Av og til må man ta valg. Det kan være riktig og det kan være galt. Uansett er man nødt til å se hverandre i øynene i etterkant og jobbe videre, sa Aune under et foredrag på Hattestads hjemsted Ørje onsdag kveld.

Dilemma
Aune visste da også på forhånd at han kunne bli sittende igjen med svarteper. Løpere som Simen Østensen, Børre Næss, Trond Iversen og Øystein Pettersen ble også veid og funnet for lett.

- Vi har veldig mange løpere som har vist at de kan hevde seg internasjonalt. Det er dagsformen som avgjør. Kanskje er det en idiot som har tatt ut VM-laget, men det svaret får vi om en uke, sa Aune til Nettavisen etter Hattestads seier i VM-generalprøven i Changchun.

Ulf Morten Aune har dog ingen større grunn til å skamme seg over uttaket. Jens Arne Svartedal vant gull, Eldar Rønning bronse – og Odd-Bjørn Hjelmeset så ut som feltets sprekeste helt til han var utsatt for et uhell. Og Tor Arne Hetland er som kjent Tor Arne Hetland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.