Inspirasjon for Berger & Co

Foto: EPA/Scanpix

Norge tok stafettmedaljer i begge jenteklassene under junior-VM.

Tirsdag ble Norge verdensmester i stafett på jentesiden i klassen «ungdom», mens det i juniorklassen ble sølv. Når Tora Berger og de andre jentene på seniorlandslaget sliter med å stable et godt stafettlag på beina, er det en god trøst at det gror svært godt under dem.

Russisk dominans
Thekla Brun-Lie, Marion Rønning Huber og Anne-Tine Markset gikk inn til gull i ungdomsklassen, med 23,9 sekunders margin til Russland og 40,2 sekunders margin til Hviterussland.

I juniorklassen endte det omvendt, med norsk sølv og russisk gull. Her stilte Norge med Kaja Wøien Nicolaisen, Marie Hov og Synnøve Solemdal.

Begge stafettene gikk over tre ganger seks kilometer i svenske Torsby.

I ungdomsklassen for menn ble det bronse til det norske laget, som besto av Kristian Ruud Nesheim, Erling Aalvik og Vetle Sjåstad Christiansen. Her gikk også Russland til topps.

Fjerdeplass i slalåm
Det arrangeres for tiden også juniorverdensmesterskap i alpint, og tirsdag sto slalåm på programmet i Les Planards i Frankrike.

Sveitseren Reto Schmidiger (18) ble verdensmester med tiden 1.30,97. Han var hele 83 hundredeler raskere enn sølvvinneren Lukas Tippelreither (19) fra Østerrike. Russeren Sergej Maitakov (20) ble nummer tre.

Simen Ramberg Christensen (17) endte på en sterk fjerdeplass. Heming-løperen som nettopp fylte 17 år, var 1,38 sekunder bak gullplassen og bare 34 hundredeler fra en pallplass og VM-medalje.

Knut Masdal (19) ble nummer tolv, men var hele 2,87 sekunder bak vinneren. Christoffer Kyllingstad (18) ble slått med nesten ti sekunder og endte på 38.-plass.

Tidligere i årets junior-VM har Norge tatt bronsemedalje i storslalåm og sølvmedalje i super-G, begge deler gjennom Espen Lysdahl (19), samt sølv i kvinnenes slalåmrenn gjennom Mona Løseth (18).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.