RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inspirert av Dæhlie – fleipet om Oddvar Brå

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Neste gang det er VM i Oslo, er det kanskje jeg som surrer rundt her med sekk og treski, humrer gullgutten Petter Northug.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Han hadde vunnet alt som vinnes kan allerede før VM i Holmenkollen.

Likevel overgår lørdagens triumf alt Petter Northug (25) har opplevd før. I kjent stil knuste han konkurrentene på oppløpet på tremila.

- Det er vanskelig å sammenligne med OL. Det er nesten jevnt, for også for meg var det overraskende å vinne femmila i fjor. Følelsen var kanskje enda bedre i Vancouver.

- Men denne gangen var presset litt større, både fra folk og i mitt eget hode. Jeg ønsket dette gullet enda mer. Det har vært min største drøm, sier Northug.

I samme klubb som Brå
Han innrømmer glatt at det er stort å være i samme klubb som Oddvar Brå, Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard – som også har vunnet mesterskapsgull på norsk snø i Holmenkollen, Granåsen og Lillehammer.

- Jeg merker litt på den eldre garde hvor stor Oddvar Brå var. Det er litt artig å få være i samme klubb, og jeg regner med jeg får møte ham her. Jeg så ham på stadion før start.

- Neste gang det er VM i Oslo, er det kanskje jeg som surrer rundt her med sekk og treski, sier Northug – til rungende latter fra et fullsatt pressekonferanserom.

Her kan du se Petter Northug imitere nettopp Oddvar Brå - les videre under videoen!

Ser på gamle helter
Northug bruker også de gamle mesterne som motivasjon.

- Jeg har en dokumentar på 16 minutter som omfatter løpene til Bjørn Dæhlie. Jeg så på den i går kveld, sier Petter Northug – og gjentar det han sa til Nettavisen tidligere i uken:

- Han er en legende, og jeg blir aldri større enn ham.

Les også: - Blir aldri større enn Dæhlie I Dæhlie bekymret for Northug

Ett Dæhlie-øyeblikk inspirerer Northug mer enn alt annet:

- De siste 15 minuttene av femmila ti Nagano i 1998. Den gjør at hodet skjønner at smerte må til, sier Northug.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slo tilbake mot «Nollthug»
Etter sitt femte VM-gull, tok en meget humørfylt Northug seg veldig god tid til pressen – og snakket villig om både løpet og storkjefta svensker.

- Sprinterne kan få det litt tøft på slutten i sånne løp, sier Northug med adresse til Marcus Hellner, som altså snøt Northug for sprintgullet torsdag.

- Han er ikke synsk, i hvert fall, sier Northug med adresse til Aftonbladets sportskommentator Lasse Anrell, som døpte Northug for «Nollthug».

Regn med at den norsksvenske ordkrigen fortsetter utover mesterskapet.

For Petter Northug vil ha mer.

For øvrig: Northug har nå altså fem VM-gull og to OL-gull. Brukbart av en 25-åring, som må kunne sies å være på sporet av de virkelig store.

PS. Maxim Vylegzhanin og Ilia Chernousov sørget for russisk sølv og bronse. Martin Johnsrud Sundby gikk et strålende løp og ble nummer fem, foran beste svenske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere