Lillehammer (ANB): Det var her han tok sitt livs første verdenscupseier for nøyaktig et år siden. Det var opptakten til en strålende sesong, der han tok det definitive steget opp i den ypperste verdenseliten. 2. plass sammenlagt i verdenscupen – etter topp 10-plasseringer i 11 av 13 renn, hvorav seks på pallen – taler sitt tydelige språk om det.

Ett år etter har en annen norsk kombinertløper, Magnus Krog, fått sitt store gjennombrudd. Kokslien legger ikke skjul på at han er skikkelig inspirert av årets komet.

Ikke veldig overrasket
- Ja, det er helt klart. Det gir meg enda større lyst til å være i samme rolle selv, sier lillehamringen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

På spørsmål om han er overrasket over Krogs seier i åpningsrennet i Kuusamo, er svaret «både ja og nei».

- At han skulle slå til så til de grader allerede nå, hadde jeg nok ikke ventet. Men at han ville få stor framgang og hevde seg høyt oppe på listene denne sesongen, har jeg sagt lenge. Han har hatt en veldig fin utvikling fra slutten av forrige sesong og i sommer og høst, så jeg visste at Magnus ville bli å regne med, sier Kokslien.

En drømmesituasjon
Han gleder seg stort over at det norske kombinertlandslaget nå har enda flere kort å spille på.

- Det er viktig at vi har flere som kan kjempe i toppen. Hvis noen ikke har dagen, har vi flere som kan slå til. Også for treningen er dette svært positivt. Nå er vi flere som kan pushe hverandre, og miljøet og samholdet i laget blir bare bedre og bedre. Dette er kort sagt en drømmesituasjon, sier 26-åringen, og berømmer nykommer Krog for det han bidrar med i laget.

Selv føler han ikke noe stort forventningspress foran rennene på hjemmebane, selv om han har en seier å forsvare.

- Ikke mer enn det jeg legger på meg selv. Men hvis folk her venter litt ekstra av meg, er det bare fint. Det trigger meg, smiler han.

Bedre forberedt enn i fjor
For Kokslien legger ikke skjul at han håper på en reprise av det som skjedde for et år siden.

- Jeg har mye mer inne enn det jeg presterte i Kuusamo (8. og 44. plass). Jeg føler meg sterkere, og er bedre rustet i år enn i fjor, både i bakken og sporet, framholder han.

Målet denne sesongen er å ta flere verdenscupseirer enn den ene han oppnådde i fjor vinter. Og kanskje ta steget helt til topps i sammendraget?

- Det tenker jeg ikke på. Det ville bare ha virket forstyrrende. Bare jeg fortsetter utviklingen min fra i fjor, er jeg fornøyd, sier Mikko Kokslien. (ANB)