RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inspirert av lynet

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Retief Goosen bruker en helt spesiell episode som oppladning til årets utgave av US Open.

Goosen, som vant US Open i fjor, og som har ytterligere en tittel i den prestisjetunge turneringen å se tilbake på, kommer til å bruke klærne han hadde på seg da han ble truffet av lynet. Han håper det vil inspirere ham til en tredje tittel i turneringen, som denne gang går av stabelen på Pinehurst-banen.

Goosen, som naturlig nok ble skremt av lyn-episoden, sier han bruker erfaringen til å minne seg selv på hvor heldig han er som er i live. Episoden skjedde da Goosen var 17 år gammel, og den spiller fortsatt en viktig rolle i livet hans.

- Jeg har fortsatt køllene og klærne fra den dagen. Noen ganger seg jeg på dem og tenker: Du er heldig som fortsatt er her. Jeg husker det veldig godt. Jeg spilte golf sammen med fetteren min, det var torden i området, og jeg sto rett ved siden av noen trær da lynet traff meg. Det var det. Det neste jeg husker, var at jeg våknet opp på sykehus, forteller han.

Goosen oppbevarer souvenirene i sitt hjem i Berkshire.

- Det er umulig å se hvilken vei klærne skal på, og køllene er brent på noen steder. Det var en skremmende situasjon, men noen ganger trenger man en påminnelse av hvor heldig man er, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere