RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intens spillerjakt i Tippeligaen

Sist oppdatert:
Mens noen klubber vil kjøpe spillere for flere titalls millioner, nøyer andre seg med bosmanspillere. Se oversikten over tippeligaklubbenes spillerjakt.

BODØ/GLIMT:
Bodø/Glimt reddet plassen med et nødskrik i Tippeligaen i fjor. Klubben satser naturlig nok på en bedre sesong i 2005, men foreløpig har spillerjakten latt vente på seg.

Klubbens fremste mål er å finne en Øystein Gåres etterfølger i trenerstolen på Aspmyra. Svenske Magnus Johansson, Bård Flovik og Jarle Råum er de tre heteste kandidatene, men foreløpig er ingen ansatt.

Jakten på forsterkninger starter for fullt når en ny hovedtrener er på plass.

- Vi ønsker å ha treneren med på dette, forklarer sportslig leder Tor-Ove Falch til TV 2 Nettavisen.

André Hanssen har forlatt Aspmyra til fordel for nederlandske Herenveen. Trond Fredrik Ludvigsen er fremdeles under kontrakt, men det foreløpig uklart om unggutten forsvinner. Eneste nykommer foreløpig er Håvard Sakariassen, som vender tilbake etter et opphold i Moss.

BRANN:
Brann hentet spillere som Bengt Sæternes, Charlie Miller og Paul Scharner underveis i sesongen. Klubben har ambisjoner om å utfordrere Rosenborg neste år, og er svært aktive på overgangsmarkedet for tiden. Brann er også en av få klubber som har en økonomisk situasjon som tillater kostbare spillerkjøp.

Klubben ønsker primært å forsterke den sentrale midtbanen og høyresiden - både offensivt og defensivt. Alexander Ødegaard er en opplagt kandidat, i tillegg skal klubben være interessert i Hassan El Fakiri og/eller Martin Andresen. Tidligere har spillere som Anders Stadheim og Christian Grindheim vært nevnt, men disse er trolig ikke like aktuelle lenger. Det har også vært spekulert i om klubben ønsker å styrke keeperplassen med Thomas Myhre.

- Vi ønsker å forsterke laget på tre plasser. Utover Alexander Ødegaard ønsker jeg ikke å kommentere konkrete navn, sier sportslig leder Per-Ove Ludvigsen.

Egil Ulfstein, Thomas Lund, Steinar Tenden og Tommy Knarvik er ferdig i klubben. Knut Walde er tilbake fra utlån i FK Haugesund.

FREDRIKSTAD:
Fredrikstad har allerede sikret et av de mest spennende navnene i norsk fotball. Egil «Drillo» Olsen blir som kjent ny FFK-trener neste sesong. Østfoldklubben hadde stor suksess med å hente inn Bora Zivkovic og Raio Piiroja underveis i sesongen. De to sørget for å tette et forsvar som lekket som en sil hele vårsesongen. Fredrikstad slapp inn 13 mål på de ni siste kampene, mot utrolige 41 baklengs på de første 17.

Fredrikstad har allerede sikret seg Trond Erik Bertelsen (FK Haugesund) og Martin Wiig (Odd). Klubben ønsker seg ytterligere en eller to nye spillere. Spilleplass er usikkert, men vil helst ha flerposisjonsspillere. FFK skal ikke ha midtstoppere eller keepere.

- Vi vil veldig gjerne ha inn to spillere som kan dekke flere plasser, sier sportslig leder Harry Hansen.

Klubben forhandler med Lasse Staw og Alexander Lund Hansen om ny kontrakt. Lund Hansen er fortsatt på lån fra RBK. Skal også ta en prat med Wade Barrett om fremtiden. Bjørnar Johannessen, Vebjørn Hagen og André Andersen har forlatt klubben siden sesongslutt.

HAM-KAM:
Endte på en oppsiktsvekkende god 5. plass i sitt comeback i Tippeligaen. Nå er Ståle Solbakken & Ca. i gang med å forsterke laget.

Den amerikanske midtbanespilleren Ramiro Corrales er alt på plass. Kamma ønsker også å ha med bosman-spillerne Hai Lam og Felix Ademola med videre. I tillegg vil Hamar-laget gjerne ha et par offensive spillere til.

LILLESTRØM:
All makt på Åråsen ligger nå i duoen Uwe Rösler og Jan Åge Fjørtofts hender. Det har så langt resultert i at Anders Rambekk er på plass fra Odd Grenland, mens Magnus Myklebust har kommet fra Hødd. Lillestrøm er dessuten en av flere klubber som ønsker seg Martin Andresen. Problemet er imidlertid at landslagskapteinen ikke vil til Åråsen. En sentral midtbanespiller og en spiss er uansett øverst på Rösler/Fjørtofts ønskeliste. Også FK Haugesunds keepertalent Jan Kjell Larsen er aktuell for LSK.

Peter Werni (Aalesund) Tom Kristoffersen, Gylfi Einarsson (Leeds United) Stian Berget (Nybergsund) og Anders Thorbjørnsen har forlatt Lillestrøm.

LYN:
Lyn har kvittet seg med bosmanspillerne Yngvar Håkonsen og Ole Bjørn Sundgot. I tillegg har Peter Markstedt reist hjem til Sverige. Dessuten har det vært spekulert i om brasilianske Edmilson er ferdig i Oslo-klubben. Morgan Andersen ønsker seg flere angrepsspillere - i første rekke Millwalls Jo Tessem. Dessuten kjemper Lyn med Brann om Hassan El Fakiris signatur, hvis Monaco-spilleren bestemmer seg for å dra hjem.

Lyns samarbeid med Norges Toppidrettsgymnas resulterer dessuten i at mange unge stortalenter får prøve seg i Tippeligaen på et tidlig stadium i karrieren. Forrige uke ble det klart at den nigerianske kvartetten Ezekiel Bala, Chinedu Obasi Ogbuke, Emmanuel Sarki og John Obi Mikel blir knyttet til Lyns a-stall.

MOLDE:
Molde mistet viktige spillere som Magne Hoset og David Ljung underveis i sesongen. I tillegg har nøkkelspillerne Eddie Gustavsson og Thomas Mork takket nei til ny kontrakt, mens Bernt Hulsker har forlatt Romsdals-klubben til fordel for Vålerenga.

Molde hadde suksess med å hente Petter Rudi hjem fra Gent i Belgia. Det er ingen hemmelighet at klubben gjerne ønsker spillere som Daniel Berg Hestad og Stian Ohr velkommen tilbake til «Røkkeløkka» dersom de ønsker det. Også Karl-Oskar Fjørtoft kan være aktuell for gamleklubben når han er frisk igjen etter å ha kollapset på banen for Hammarby. Dessuten sonderer klubben spillermarkedet i Slovenia , hvor de med suksess hentet Matej Mavric. Hødds Dag Roar Ørsal er allerede på plass. Thomas Mork holder døren åpen for fortsatt spill i Molde.

- Vi ønsker å bygge en klubb bestående av spillere med lokal forankring kombinert med internasjonale spillere, sier sportslig leder Bertil Stranden til TV 2 Nettavisen.

ODD GRENLAND:
Ronny Deila og Anders Rambekk har begge forlatt Odd Grenland etter sesongslutt og etterlater seg et hull i de bakre rekker. I tillegg har Martin Wiig meldt overgang til Fredrikstad.

Klubben jobber intensivt med å fylle dette. Telemarkingene har tilbudt Stabæks Mike Kjølø en kontrakt og håper på positivt svar i løpet av få dager. Spissen Olivier Occean hadde stor suksess i sin første sesong i Tippeligaen og er lysten på spill i en større liga.

- Vi skal ha en midtstopper som erstatter Deila, sier daglig leder Tom Helge Rønning til TV 2 Nettavisen. Klubben jakter også en angrepsspiller.

ROSENBORG:
- Vi skal ha minst én forsterkning i hvert ledd, sa Per Joar Hansen til TV 2 Nettavisen etter at han overtok som sjef på Lerkendal. Siden den gang har finske Miika Koppinen kommet fra Tromsø. Han er en meget anvendelig spiller, men RBK har kjøpt ham som en utfordrer til duoen Hoftun/Riseth i midtforsvaret.

Også den ettertraktede, og dyre, duoen Alexander Ødegaard og Martin Andresen står på Rosenborgs ønskeliste. Og trønderne har mer enn nok penger til å kjøpe begge. Rosenborg har heller ikke lagt skjul på at klubben gjerne ønsker Steffen Iversen velkommen tilbake til Lerkendal.

Duoen Lars Blixt og Odd Inge Olsen er ferdig i Rosenborg.

START:
Bård Borgersen og Kenneth Høie er allerede på plass, men Tom Nordlie ønsker ytterligere tre forsterkninger før gjensynet med Tippeligaen.

- Nå har vi kjøpt én keeper og én forsvarer. Vi må også ha en midtb an espiller og to angripere, men det er ikke lett! Spillerne skal forsterke førsteelleveren, og må være bedre enn de vi allerede har, understreker Start-treneren.

- Vi leiter primært i Skandinavia, men følger også med på draftingen i USA, sier Nordlie.

Thomas Mork har allerede vært på besøk i Kristiansand. Ogs å Stabæks Stian Ohr kan også være en aktuell kandidat.

TROMSØ:
Tromsø leverte mot alle spådommer en fantastisk vårsesong. Etter salget av Morten Gamst Pedersen har det gått litt mer trått. En erstatter for landslagsspilleren står øverst på klubbens ønskeliste.

- Vi jobber med nye spillere til midtforsvaret og venstrekanten. Primært én spiller som kan spille midtstopper og venstreback, og én som kan spille venstreback og venstreving, sier Tromsø-trener Otto Ulseth til TV 2 Nettavisen.

Ifølge avisen Nordlys kan det være aktuelt å hente Tryggvi Gudmundsson tilbake til Alfheim. Tromsø har mistet Miika Koppinen til Rosenborg. Ingen nye spillere er foreløpig på plass, men klubben har for tiden den kanadiske midtstopperen Josue Mayard på prøvespill.

VIKING:
Viking fikk etter mye frem og tilbake sikret seg kontrakt ny kontrakt med både Hannes Sigurdsson og Peter Kopteff. Erik Nevland er imidlertid forsvunnet gratis til nederlandske Groningen. Keeper Frode Olsen har også forlatt blåtrøyene.

Roy Hodgsons har kapret underskriften til midtbanespilleren Robert Mambo Mumba fra svenske Örebro, samt stopperen Ronny Deila fra Odd.

Viking forhandler for tiden med FK Haugesund om Christian Grindheim, men foreløpig står klubbene langt unna hverandre når det gjelder pris.

- Uenighetene gjelder først og fremst prisspørsmål, fastslår Viking-formann Ole Rugland overfor TV 2 Nettavisen.

Sikrer Viking underskriften til Christian Grindheim, avblåser trener Roy Hodgson spillerjakten i denne omgang.

VÅLERENGA:
Oslo-klubben var bare minutter unna et sensasjonelt Tippeliga-gull, og er allerede godt i gang med å forsterke stallen før neste sesong. Amund Skiri er på plass fra Aalesund, mens Bernt Hulsker har meldt overgang fra Molde.

Men Vålerenga gir seg ikke med det. Klubben lyktes nesten med å sikre seg Tore André Flo fra Siena, og ønsker seg også Stabæks Martin Andresen, selv om VIF har gitt uttrykk for at de ikke akter å betale 10 millioner for ham. Det knytter seg også spenning til Steffen Iversen, som ennå ikke har bestemt seg for om han tar en ny sesong i Vålerenga etter suksessen han hadde i høst. Oslo-laget har også kastet seg inn i kampen om å kjøpe svenske AIKs stortalent Stefan Ishizaki.

- Dette er ikke noe vi stresser med. Vi skal ha et kort møte med Steffen før han drar på ferie, sier direktør Kjetil Siem til TV 2 Nettavisen.

AALESUND:
Sist Aalesund rykket opp forsvant de rett ned igjen. Nå er klubben tilbake, forhåpentligvis noen erfaringer rikere.

Sunnmørslaget har imidlertid mistet en av sine viktigste spillere siden opprykket. Midtstopper Amund Skiri forsvant til Vålerenga etter serieslutt. Så langt har klubben sikret seg to nye spillere: Islandske Haraldur Gudmundsson fra Keflavik og Peter Werni fra Lillestrøm.

- Vi ønsker å videreutvikle spillerne vi har, men trener nok to-tre-fire nykommere også. Utgangspunktet vårt er at hvis vi hadde sikret oss seks spillere, måtte det vært én keeper, tre forsvarere, én midtbanespiller og én spiss, sier AaFK-trener Ivar Morten Normark.

Moldes Thomas Mork og Lillestrøm-duoen Magnus Powell er blant spillerne Aalesund har nevnt som aktuelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere