*Nettavisen* Sport.

Inter er vår favoritt

Foto: STRINGER/ITALY (Reuters)

Vi tror Jose Mourinho fullbyrder sitt hattrick lørdag og kroner sesongen med det gjeveste gullet.

22.05.10 10:22

Lørdagens langoddsprogram er meget variert. Norsk 2. divisjon og 3. divisjon byr på flere spennende oppgjør og en del fin odds også, og du finner også mye spansk og svensk fotball, samt semifinalene i ishockey-VM. Det blir heller ikke kjedelig å se om det blir Blackpool eller Cardiff som tar steget opp i Premier League, for ikke å snakke om Champions League-finalen mellom Bayern München og Inter klokken 20.45 på Viasat 4.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Dagens beste odds-trippel fra Norsk Tipping
Akkurat i dag finner vi tre objekter fra norsk 2. divisjon der det etter våre vurderinger finnes verdi i alle tre objektene. Med verdi mener vi at vi vurderer sjansen for et av utfallene annerledes enn de som har satt oddsen. Det er ytterst sjelden at vi finner tre slike objekter på samme langoddsprogram, men nå er muligheten der og vi får en fin trippel, der verdien i det ene objektet ikke forsvinner i et annet uten verdi, men forsterkes av de andre objektenes verdi. At vi finner verdi er ingen garanti for at spillet går inn, men et signal om det er greit å satse mer enn vanlig.

Åsane Fotball - Fana
Det løsnet for opprykkskandidaten Åsane med 5-1 seieren i Førde sist. Før dette hadde de bare 1-0-3 på de fire første, riktignok etter å ha møtt blant annet Asker og Notodden. Nå har de vunnet de to siste og på litt tynt grunnlag sier vi at kubben er i fin flyt. Det skal hvertfall være sagt at det bor mye talent og ambisjon i dette laget, og de kommer til å vinne mange kamper denne sesongen. I fjor endte de på fjerdeplass og hadde 8-2-3 på hjemmebane.

Fana vant 2-1 over Vålerenga 2 i sesongens første kamp. Siden da har de tapt for Stord og Førde på bortebane, og tatt to poeng på hjemmekampene mot Os og Frigg. Det lukter ikke opprykk av dette, det minner mer om fjorårsesongen da man endte fjerde sist, kun poenget fra nedrykk, og hadde 4-1-8 på bortebane.

Åsane vant tilsvarende kamp i fjor 6-0, mens det ble 1-1 på Fanas bane. Det er få skader i lagene i dag, ingenting av betydning for vårt spill.

Disse lagene er rivaler, og det ligger en del prestisje i oppgjøret ved siden av de tre poengene. Åsane er det klart sterkeste laget, de har formen og flyten, mens Fana har null bortepoeng og null scorede bortemål. Her tror vi på en klar hjemmeseier, og 1,90 på at Åsane vinner med minst to mål finner vi verdi i.

V75 lørdag: Makarov er ingen bløff

Flekkerøy - Stavanger
Flekkerøy er oppe på tredjeplass i avdeling 3. De har 2-2-1 på de fem første. 2-2 mot Pors og 3-0 over Start 2 er fasit på hjemmebane hittil. I cupen så det lenge ut som man skulle detonere en bombe mot Odd, men det ble tap i sluttminuttene. Det ble lagt ned en nesten ufattelig innsats og Fløy hadde fortjent bedre enn 1-2.

Stavanger, som var i Adeccoligaen i fjor, har haltet litt innledningsvis og har bare 1-2-2 så langt. I cupen var de sjanseløse mot Bryne. På bortebane i serien har det blitt tap for FK Tønsberg, men de kan jo som vi har sett slå hvem som helst,og 2-2 mot Vindbjart, Sist ble det 2-4 tap hjemme for serieleder Randaberg.

Fløys målvakt Dag Tore Fredriksen endte på sykehus med 4 brudd i kinnbeinet og 9 sting i tunga etter kampen mot Odd. Spissen Diego Barria er heller ikke med i dag. Ellers står det bra til, og det meldes videre at Joey er tilbake etter karantenen han hadde borte mot Vindbjart. Roy Egil og Christoffer M har fått verdifulle økter og kamper den siste tiden og er på vei mot formen igjen.

Stavanger har ikke offentliggjort troppen, men det ryktes at de stiller med en del juniorspillere på grunn av skader i troppen. Det står å lese i kommentarfelt på nettsider rundt omkring - og dette er helt uoffisilet men ganske sikkert sant - at Stavanger mangler halve laget og at det er noe i nærheten av et 50/50 juniorlag som må stille i dag.

Det må også sies noen ord om hva som har skjedd i Stavanger etter nedrykket i fjor. Utenomsportslig rot og surr har ført til uønsket fokus på dårlig økonomi, utskiftninger på trenersiden og uro i spillergruppen. Laget som drar til Flekkerøy i dag er ikke det samme som var i Adeccoligaen i fjor, det er et yngre og mindre rutinert lag. Og i dag kommer skadesituasjonen i tillegg.

Dette skal Flekkerøy vinne klart. 1,70 på H er så bra at det er fare for at oddsen kuttes i løpet av dagen. Artikler som denne, og andre liknende tips som finnes på nett, er i seg selv med på å spille ned oddsen. Derfor kan det være lurt å spille med det samme hvis man deler vårt syn, eventuelt vente til rett før kampstart hvis man mener Stavanger bør vinne, da man muligens kan få godt over 3 i odds på bortelaget etter hvert. Dette er bare spekulasjon, men vi følger spent med i oddsutviklingen utover dagen. I øyeblikket kan du også spille Flekkerøy som single til 1,70 i odds.

Annonse: Grøstad byr på en klokkeklar banker i V75

Raufoss - KFUM Oslo
2. divisjon avdeling 4. Raufoss er en av avdelingsfavorittene, og har levert meget bra hittil. 4-0-1 og 10-4 i målforskjell er i rute til opprykk. Tapet kom borte for Valdres. I cupen onsdag lå de bra an til å få til noe da Strømsgodset ble redusert til ti mann, men det ble tap hjemme i hallen likevel. 2-0-0 og 6-1 i målforskjell hjemme er sterkt.

KFUM Oslo leder avdelingen på lik målforskjell men flere scorede mål enn Raufoss. På bortebane har de slått fortapte Ull-Kisa og tapt for Tromsø 2. På hjemmebane har de 3-0-0. I cupen gjorde de en god kamp mot Moss, men til tross for at man hadde mye av spillet og ball possesion, ble det tap 1-3. Man slet med effektiviteten foran mål, og skader i laget må ta mye av skylden.

Ingen nye skader hos Raufoss.

I KFUMs cupkamp på onsdag var disse ute med skade: Pål Stensholt, Erlend Skaga, Emil Borkø, Cato Valøy, Marius Jacobsen og Sindre Ek. I tillegg spilte Håkon Haga, Marius Brevig og Eivind Sæther til tross for småskader og sykdom. Et tett kampprogram har slitt på stallen. Vi vet ikke hvor mange av disse som er tilbake i dag, men det er grunn til å tro at KFUM har flere skader i laget denne gangen også. Opptil 11 spilere skal være ute med skade, forteller de dystreste prognosene.

Hjemmeseier på Raufoss belønnes med 1,75 i odds, og det virker med ett raust når skadesituasjonen hos KFUM ble mer eller mindre kjent. De har erstattere på plass, helt sikkert, men når såpass mye av stammen trolig mangler vil det ble for vanskelig mot Raufoss, som trolig hadde vunnet selv mot et toppet KFUM.

Vi får for første gang siden dette nettstedet ble lansert 10. mars en trippel med tre gode objekter fra Norsk Tipping. Tripler er ingen snarvei til gull og grønne skoger, men denne synes vi er verdt 200 kroner i innsats. Spillefristen er klokken 15.55.

46.Åsane Fotball - Fana (0-1) 1,90 4,30 2,05
50.Flekkerøy - Stavanger 1,70 3,85 2,75
53. Raufoss - KFUM Oslo 1,75 3,80 2,65

Samlet odds 5,65

Klikk her for å levere dette spillet.

OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient
Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Champions League-finalen
Så er dagen endelig kommet for det som er Europas to beste fotballag i år, begge er seriemestere og cupmestere i sine hjemland, og nå mangler bare diamanten øverst i kronen. Vi lar manager-kampen mellom taktikeren/kynikeren Mourinho og taktikeren/kynikeren Van Gaal ligge, de er omtrent like taktiske og kyniske begge to, og har hatt uker på å forberede seg til denne finalen. Vi kan ikke se at den ene er i stand til å out-smarte den andre, de kjenner hverandre for godt til det. Laget med de beste spillerne vinner i dag.

Bayern har slått Fiorentina, Manchester United og Lyon på veien hit, uten de helt store sifrene, men likevel overbevisende. Det så lenge ut som om United skulle bli for sterke, men begge oppgjørene klarte Bayern å snu til sin fordel etter at United hadde overtaket. Fiorentina var også meget nær avansement, men Bayern gikk videre på bortemålsregelen. I semifinalen ble Lyon slått 1-0 og 3-0, ingen tvil der.

Inter ekspederte nesten skuffende enkelt festfotballaget Barcelona i sin semifinale. Selv om det ble 3-2 sammenlagt til slutt var Barcelona langt unna den storseieren mange forventet de skulle ta i returoppgjøret på Camp Nou, det ble med en sen scoring og noen minutters spenning på slutten. Inters taktikk tok rotta på Barcelona, helt enkelt. CSKA Moskva var sjanseløse i kvartfinalen, Chelsea ble for små før det.

Ingen av dagens finalister vant sin gruppe innledningsvis. Bayern tapte begge kampene mot Bordeaux i sin gruppe. Inter tapte for Barcelona i Spania. Så det er ikke to uovervinnelige finalister vi har i dag, men begge virker å ha blitt sterkere etter hvert som turneringen har gått sin gang. Mourinho sier det selv også, det er et mye sterkere Inter som er i finalen en det Inter som spilte i gruppespillet. Bayern klarte også å finne storformen akkurat i tide.

Bayerns Franc Ribéry er suspendert. Klubben har hatt toppadvokater på saken for å få gjennom en klage på kortet han fikk i den første kampen mot Lyon, men nådde ikke frem på høringen hos fotballforbundet. Ribery er en viktig brikke hos Bayern, men de spilte også en utrolig god kamp nummer to mot Lyon uten Ribery på laget.

Forventet startelver Bayern: Butt; Lahm, van Buyten, Demichelis, Badstuber, Schweinsteiger, van Bommel, Robben, Altintop, Müller og Olic.

Mourinho har tatt med seg en tropp på 25 spillere, du kan se troppen her. Forventet startelver Inter: Cesar; Zanetti, Samuel, Lucio, Maicon, Stankovic, Cambiasso, Sneijder, Balotelli, Milito og Eto'o.

Finalen spilles som kjent på Estadio Santiago Bernabeu i Madrid. Hvis Inter får styre dette som de vil, vinner de kampen, trolig 1-0. De spiller en defensivt trygg fotball, og Bayern må gjøre noen virkelig overraskende grep for å sette Inter-defensiven ut av spill.

Vi holder Inter som favoritter, og 2,20 på italienerne spilles. Det finnes ikke noen feilsatt odds på denne kampen, alle faktorer er kjent og det kan ikke gjøres noen røverkjøp, slik vi mener å gjøre i dagens andre oddsspill. Men vi tror Inter har gode muligheter i kveld, og vi vil gjerne gange innsatsen vår med 2,20 og setter 200 kroner på Inter før klokken 20.40, som singlespill.

89. Bayern München - Inter 3,10 3,00 2,20

Klikk her for å spille dette objektet.Du styrer innsatsen selv.

-

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.