*Nettavisen* Sport.

Inter gjorde kort prosess

Foto: Fahad Shadeed (Reuters)

Det afrikanske klubbeventyret endte i finalen.

18.12.10 21:36

TP MAZEMBE - INTER 0-3:

TP Mazembe ble det første laget utenfor Sør-Amerika eller Europa som kvalifiserte seg til finalen i VM for klubblag, da laget fra Kongo slo brasilianske Internacional på tirsdag.

Da europeiske Inter sto på motsatt banehalvdel i finalen i Abu Dhabi, hadde imidlertid ikke kongoleserne like mye å stille opp med.

I løpet av fire fryktelige (for afrikanerne) minutter tidlig i første omgang ble mye av spenningen i kampen borte, ettersom Goran Pandev og Samuel Eto'o sendte italienerne i en tomålsledelse med hver sin scoring.

Likevel hang Mazembe godt med i kampen, og hadde ved flere anledninger muligheten til å skape spenning i kampen.

Men da innbytteren Jonathan Biabiany la på til 3-0 fem minutter før slutt, etter å ha vært på banen i kort tid, var det definitivt over for Mazembe.

Det var helt sikkert godt for manager Rafael Benitez, som har en usikker posisjon i klubben etter Inters lite imponerende start på den hjemlige sesongen - der de ligger på en foreløpig sjuendeplass i Serie A, 13 poeng bak rivalene Milan på tabelltopp.

Med finaleseieren er Inter det fjerde europeiske laget på rad som vinner turneringen.

Barcelona vant fjorårets finale over argentinske Estudiantes, mens Manchester United og Milan tok tittelen i henholdsvis 2008 og 2007.

Tidligere på lørdagen vant Internacional 4-2 over sørkoreanske Seongnam Ilhwa Chunma i bronsefinalen i turneringen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.