Gå til sidens hovedinnhold

- Inter kan bli utestengt

Visepresident Per Ravn Omdal i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) varsler at Inter kan risikere å bli utestengt fra Champions League neste sesong.

Inter-fansen laget skandale da de pepret banen med flasker og romerske lys mot byrival AC Milan i går kveld, og nå venter en svært streng straff.

Ifølge visepresident Per Ravn Omdal kommer UEFA til å etterforske hendelsen «svært grundig».

- Jeg beklager på det sterkeste det som skjedde. Det var veldig trist for fotballen. Slik skal ikke forekomme, sier en svært skuffet Omdal til TV 2 Nettavisen.

Hard straff i vente
Vispresidenten i UEFA bekrefter at Inter vil bli straffet på grunn av fansens oppførsel mot Milan. Fredag skal UEFA behandle saken. Innen 17.00 norsk tid den dagen vil en avgjørelse trolig bli tatt.

- UEFA kommer til å foreta en skikkelig undersøkelse av hendelsen, der vi henter inn ulike versjoner fra alle parter. Det vil si fra aktørene fra begge lagene, og ikke minst arrangørene, sier Omdal.

- UEFA hadde dessuten en inspektør tilstede som vil avgi en rapport. Det samme vil dommeren. Etter en grundig gjennomgang, vil forbundet komme frem til en straff, sier han videre.

Blir det bevist at Inters tilhengere stod bak skandalen, kan Serie A-klubben risikere enten utestengelse fra Champions League eller kamper foran tomme tribuner.

- Er det riktig at det var Inter-tilhengere som stod bak, kan klubben vente seg strenge disiplinære reaksjoner. Kanskje også utestengelse fra Champions League, fastslår Omdal.

- Men en endelig straff vil nok ikke foreligge før om mellom én uke og 14 dager, påpeker UEFAs visepresident.

Tomme tribuner
Mens fotballopptøyer i fotball-Europa har blitt sjeldnere og sjeldnere de siste årene, har problemet blusset alvorlig opp i italiensk fotball. Per Ravn Omdal er bekymret.

- Vi er i løpende diskusjoner med det italienske fotballforbundet, klubbene og den italienske regjeringen på hvordan vi kan bli kvitt dette problemet. Fortsetter tilskuerbråket, kan det bli vurdert å stenge enkelte arenaer i Italia i fremtiden, opplyser visepresidenten.

I likhet med tidligere Inter-trener Roy Hodgson og nå trener i Viking, vet ikke Omdal hvordan de kan effektivt stoppe voldshandlingene på tribunene i Italia.

Selvjustis
- Men det første som kan gjøres, er selvjustis innad i de ulike supporterklubbene. De må gi klar beskjed om at bråk ikke kan aksepteres, sier han.

Og legger til:

- UEFA vil også vurdere med de ulike kamparrangørene og innføre en skikkelig kontroll av supporterene før kamp. Har man mistanke om at fans er ute etter bråk, må dette slås hardt ned på før kampene.

UEFAs visepresident sier at det kun snakk om et fåtall tilskuere som ødelegger for tusenvis.

- Og til disse vil jeg bare si en gang for alle: Hold dere unna alle kamper resten av livet, slår Omdal fast - med hevet stemme.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter