RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Internasjonal sommerbølge

Brasilianske Edmilson blir en av de mest profilerte utlendingene i tippeligaen
Brasilianske Edmilson blir en av de mest profilerte utlendingene i tippeligaen Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Med overgangsvinduet på vidt gap strømmer utenlandske spillere til Norge. TV 2 Nettavisen gir deg oversikten.

Sommertid er overgangstid, og tippeligaen flommer for øyeblikket over av håpefulle internasjonale spillere, noen på prøvespill, andre med kontrakten i baklommen. Mye gull, men også mye gråstein.

Her gir vi deg en oversikt over hvem og hva som rører på seg av utenlandske spillere i tippeligaklubbene akkurat nå.

Molde: Brasilianske Rodolfo "Alemao" Oliveira og nigerianske Henry Makinwa er på treningsopphold, og håper på kontrakt. Makinwa har fortid i Rapid Bucurest og rakk å imponere Molde-treneren på torsdagens trening. "Alemao" måtte stå over på grunn av gnagsår.

Odd:Stephan Rahn. Tysk midtbanespiller, med fartstid i Hamburger SV og tysk amatørfotball. Prøver å overbevise Odd-trener Arne Sandstø om at han er en mann å satse på.

Sogndal: Jan Halvor Halvorsen skulle teste Conte Ibrahima Sory fra Sporting Lokern, men testingen er utsatt på ubestemt tid, og går trolig i vasken etter at Lokern gav signal om at de helst ville beholde ham.

Ham-kam:Oluwasegun Abiodun, som er aktuell for Ham-Kam, får de sterkeste anbefalinger fra nigerianske journalister. Han skal være en skikkelig måljeger. Abiodun er på vei til Hamar for å prøvespille. Venstrebacken Garfield Reid (22) fra Jamaica er allerede klar for klubben. I går ble også den danske landslagsspilleren Jan Michaelsen klar for hedmarkingene.

Lillestrøm: Har sikret seg Maltas landslagsspiller Michael Mifsuds. Mifsuds signerte for Lillestrøm før han dro hjem til Malta og spilte seriekamp for sin gamle klubb. Dermed oppstod spekulasjonene om hele overgangen var gått i vasken. Men ifølge Lillestrøms sportslige ledelse er alt såre vel.

Lyn: Brasilianske Edmilson trener med Lyn i disse dager. Han kan få selskap av tidligere Porto-lagkamerat Mario Jardel i Oslo-klubben. Jardel var i sin tid en av Portos største stjerner, og scoret på det meste 42 mål på en sesong.

Brann:Charlie Miller overbeviste på sin første Brann-trening, og kan bli nok et skots innslag i bergensklubben. Miller er en tøffing, en typisk skotsk spiller med bøtter av temperament, og i gårsdagens debut mot Firda viste han at han kan bli den erstatteren for Olofinjana som brann sårt trenger.

Tromsø: Kanadieren Patrice Bernier er forespeilet en sentral plass på Tromsøs midtbane i høstsesongen. Han imponerte i debuten sin i går. Christian Brink, med en fortid i Stord og Dundee United, trener med klubben i sommer og håper på kontrakt.

Fredrikstad: Den danske midtstopperen Bora Zivkovic har trent med klubben i det siste, og Knut Thorbjørn Eggen er svært interessert i å gjøre Fredrikstad-spiller av ham.

VIF: Har skaffet seg islandske Arni Gautur Arason, etter at lånekontrakten hans med Manchester City går ut. Dermed er keeperproblemet i klubben løst.

Rosenborg: Har sikret seg backen Mikael Dorsin (Hammarby).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere