RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Investor ber Branns styreleder gå

Foto: Knut Falch (Scanpix)
Sist oppdatert:
Nylig avgått styreleder i Hardball, Bjarne Berg, mener Magne Revheim bør trekke seg som styreleder i Brann.

(iBergen.no) Virtz-eieren Berg, som var mannen bak Hardball - investeringsselskapet som har sørget for en rekke spillerkjøp til Brann, er ikke imponert over Revheims lederegenskaper.

- Trekk deg på topp
- Styret er en spydspiss, og styrerepresentantene kan ikke sitte der bare fordi det er morsomt å feire et 100-års jubileum, sier Berg til Bergens Tidende. Brann fyller 100 år i 2008.

- Jeg har åpent sagt at jeg har mislikt en del av det Revheim har sagt på trykk i et par intervjuer, og råder ham til å trekke seg mens han er på topp.

Vil løfte Brann til Europatoppen
Bjarne Berg mener valgkomiteen må se etter kompetanse som kan løfte en Bergensbedrift opp på et internasjonalt nivå. For Sportsklubben Brann er målet å spille mesterliga med hyppig frekvens. Det krever kunnskap om økonomi, underholdning, media og sport, mener Berg.

Hardballs største aksjonær, Svein Ove Strømmen, er Bergs kandidat til et styreverv i Brann. Strømmen har ifølge BT bodd i London i en årrekke, men er nå tilbake i Bergen.

Opp til grasrota
Etter at Brann skilte seg fra Brann ASA og ble sportsklubb igjen, er makten tilbake hos medlemmene. De medlemmene som møter opp på generalforsamlingen, har makt til å stemme kandidatene inn i Brann-styret.

Magne Revheim sier til Bergens Tidende at han tror Bergs utspill er et «takk for sist» fordi han ikke fikk det som han ville i Brann. Etter det Bergens Tidende erfarer, skal uenigheten strekke seg tilbake til Brann ASA-tiden, der investorer tapte verdier i 70-80 millionersklassen. Revheim skal i tillegg ha flørtet med andre investorer høsten 2007.

Hardball ønsker ikke å delta i debatten om styresammensetningen i Brann.

Les flere nyheter hos iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere