Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer Kramer på skitur

Håvard Bøkko ønsker å få med sin overmann på skitur i hjemtraktene.

Håvard Bøkko og Sven Kramer er gode venner og prater etter Bøkkos utsagn mye fleip. I dag gikk de i siste par på 10.000 meter og endte som nummer en og to i EM sammenlagt. Bøkko er imponert over sin parkamerat.

- Det er imponerende at han har så mye krefter igjen etter å ha gått så mange runder på melkesyregrensa. Antakelig kunne han gått ti sekunder fortere hvis han måtte, sier Bøkko til Nettavisen.

Skrudde opp tempoet
Bøkko yppet seg mot Kramer på 10.000 meteren, men helt mot slutten begynte Kramer å sette opp tempoet og sparket kraftig ifra. Ingen har slått Kramer på 10.000 meter på to år, men nordmannen nærmer seg mesteren fra Nederland.

- Kunne du tenkt deg å trene litt med Kramer?

- Det er ikke mulig siden vi går på hvert vårt lag. Han går for sitt nederlandske profflag og jeg for det norske landslaget. Vi må holde oss til hvert vårt opplegg, sier Bøkko.

Invitasjon
Men Bøkko har en plan for et møte når sesongen er slutt. Han tenker å invitere Kramer til Hallingdal for å gi han skikkelig norsk utfordring.

- Jeg tenkte jeg skulle invitere han hjem for å gå på ski etter sesongen. Jeg vet ikke om han sier ja, men jeg skal i alle fall spørre, sier Bøkko som søndag kveld befant seg på banketten som avslutter europamesterskapet.

Han mener han vil få en liten revansje når underlaget blir et annet.

- Vi får sette han av på Finse og se hvem som går fortest. Jeg regner at han som nederlender ikke er født med ski på beina, fleiper Bøkko om sin overmann i mesterskapet.

Følt seg bedre
Selv etter sin beste prestasjon i et mesterskap sammenlagt mener Bøkko han har følt seg bedre på skøytebanen tidligere.

- Jeg har følt meg bra, men det har sprutet mer av beina tidligere. Alle løpene var gode, men jeg håper jeg er bedre i VM allround som er sesongens store mål, sier Hallingdølen som har mål om medalje der også.

Han trodde Fabris skulle gi han hardere kamp om sølvmedaljen. Selv peker han på at han taper for mye på 5000 meter til Kramer. Og mener han må ha forsprang etter 500 og 1500 meter for å kunne ta nederlenderen.

Mandag drar Bøkko tilbake til Norge og regnet ikke med noen sein natt på den russiske banketten.

Les flere saker i Nettavisens vintersportsmagasin

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.