*Nettavisen* Sport.

Inviteres til Hushovd og BMC

Foto: (www.plussbankbmc.no)

Norske sykkeltalenter med nettverksbygging for å komme inn i proffenes rekker.

17.01.12 21:13

Det norske sykkellaget Plussbank BMC er for tiden på samling i spanske Ciudad Quesada. I fjor holdt de på samme tid hus i Benidorm, ti små mil lenger nord.

Tirsdagen har vært preget av noe regn, men værmeldingen for resten av oppholdet er meget god.

- Jeg har vært her to ganger før med CK Nor, så jeg kjenner området, forteller sportssjef Atle Kvålsvoll til procycling.no.

Nettopp det kan være en fordel. Under samlingen i Benidorm var de i relativt ukjent område, og procycling.no fikk erfare at de ikke alltid visste hvor de var, da vi var med dem på en treningstur.

Blir venn med procycling.no på Facebook!

Invitert til Hushovd og BMC
Thor Hushovd og BMC ligger også på samling i området. Det amerikanske storlaget har base i Calpe, hvor Hushovd også var med Garmin for ett år siden.

Avstanden mellom de to basene gjør at de norske talentene i Plussbank ikke får trent med Hushovd.

- BMC har et veldig spesifikt program for øktene. Jeg tror det hadde passet dårlig å trene med de uansett. Laget er delt opp i ulike grupper. De er veldig bevisste på hvordan de skal gjøre det, så jeg tror de helst vil være alene, bemerker Kvålsvoll.

Men kontakt med BMC blir det for Bjørn Tore Hoem og resten av laget. Tirsdag kveld er nemlig hele laget bedt på middag hos BMC.

- Vi skal oppover å spise middag med dem i kveld. Det er ålreit at de inviterer hele laget, sier Kvålsvoll.

For de norske syklistene er dette en fin måte å gjøre seg kjent hos et av verdens beste sykkellag.

- Jeg tror det er motiverende å hilse på de store gutta, og ikke minst ledelsen i BMC. De får møte våre gutter og får se at de er en fin gjeng. De får et forhold allerede nå. Det er jo ingen tvil om at dersom de bemerker seg positivt hos Plussbank, så er det en mulighet videre. BMC sponser ikke oss kun på grunn av Thor, de har jo en baktanke med å prøve å få opp nye proffer, forteller den tidligere proffsyklisten.

Les også: - Hallo, hvilken rolle spiller fire-fem timer?

Første fellessamling
De to ukene Plussbank BMC tilbringer i Spania nå, er lagets første fellessamling før 2012-sesongen. Noen av rytterne har hatt private opphold i varmere strøk, mens andre har vært hjemme i Norge.

- I denne perioden skal vi sanke kilometer og legge et godt grunnlag. Vi kombinerer dette med noe intensitet. Ellers blir det lagbygging, både direkte gjennom å trene sammen og det vi gjør utenfor trening.

- Rytterne har også nye sykler, så jeg kommer med feedback på sittestilling og teknikk.

Utenom treningen er det hvile, restitusjon og mat som står i sentrum.

- Hjemme kan hvile utenom treningen være en utfordring. Gutta har studier, jobb og venner som «forstyrrende» elementer. Her nede har vi god tid til sånt. Vi har leid et hus og har en engelsk kokk som kommer og lager middag til oss fem ganger i uka, forteller Kvålsvoll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.