RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IOC-medlem saksøker BBC

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
IOC-medlemmet Ivan Slavkov, som framsto som korrupt i et dokumentarprogram på BBC, vil gå til søksmål mot den britiske statskanalen.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) skal se på påstandene som kom fram i dokumentaren, og tok lørdag fra Slavkov rettighetene og funksjonene han hadde som medlem. Han ble også fratatt akkrediteringen til lekene i Aten.

64 år gamle Slavkov har i etterkant midlertidig gått av som president for Bulgarias olympiske komité (BOK) og Bulgarias fotballforbund (BFU) mens han prøver å renvaske navnet sitt.

BBC-programmet "Panorama" som ble sendt forrige onsdag, viste Slavkov og den serbiske agenten Goran Takatsj diskutere måter å kjøpe stemmer på under søkerprosessen fram mot i OL i 2012. BBC-journalister opptrådte under dekke som forretningsfolk.

Slavkov hevder at han og Takatsj tvert imot prøvde å lure forretningsfolkene for å finne ut hvem som ville kjøpe lekene.

- I dag har han to viktige ting å gjøre. Det første er å snakke med noen av advokatene hans og starte en rettsprosess mot dem som har gjort dette mot ham – laget bak BBC "Panorama"-sendingen – og prøve å renvaske navnet sitt, sa BFU-talsmann Atanas Karaivanov til radiostasjonen Darik.

- Det er ingenting som beviser at han har tilbudt seg å ta imot penger eller at han har tatt imot penger.

Det er imidlertid ikke første gang bulgareren er innblandet i en korrupsjonsskandale. I 1998 ble han beskyldt for å ha mottatt bestikkelser under skandalen rundt Salt Lake City-lekene. En IOC-etterforskning førte til at ti medlemmer sluttet eller ble utvist. Slavkov ble senere frikjent for beskyldningene.

London, Paris, New York, Madrid og Moskva har søkt om OL i 2012. Vertsbyen vil avgjort i juli neste år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere