IOC-topp om Rio-OL: - Situasjonen er kritisk

KRITISK: John Coates, visepresident i Den internasjonale olympiske komité, slakter Rios OL-forberedelser.

KRITISK: John Coates, visepresident i Den internasjonale olympiske komité, slakter Rios OL-forberedelser. Foto: Yoshikazu Tsuno (Afp)

Slakter Rios OL-forberedelser.

Forberedelsene til sommer-OL i Rio de Janeiro om to år er de verste noensinne, ifølge John Coates, visepresident i Den internasjonale olympiske komité.

Tirsdag fortalte Coates at IOC har gått til et enestående tiltak ved å plassere eksperter i Rios lokale arrangementskomité. Det skjedde for å sikre at sommerlekene kan gjennomføres.

– Situasjonen er kritisk, slo visepresidenten fast da han talte i et olympisk forum i Sydney.

Nyheten kommer samtidig som Brasil står overfor et kappløp for å bli klar til fotball-VM som starter 12. juni. Den står i kontrast til IOC-president Thomas Bachs uttalelser i januar, da han sa seg tilfreds med Rios OL-forberedelser.

– Ingen er i stand til å gi noen svar for øyeblikket, sa en lettere frustrert Coates.

Se video:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=ZU_0OxSIqhZdVFBLMOWO7hm6Tpwf4WJI9HvyisqpwQ7pSJKEOvfnBUrWdAV-Kb4VdseE4e7v7UfQvt4vv9q3T23z2lTbSFxq8aqzIjIHoHt3605qv_Td6hF_6Pi7WX-UmVeR4j8JuP4&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


– Veldig bekymret

Australieren har vært involvert i OL i nesten 40 år. Han har vært på seks turer i Rio for å overvåke forberedelsene. Ett av de nye tiltakene er å ansette en ny prosjektleder for byggingen.

– IOC har vedtatt å være mer direkte involvert. Det er enestående for IOC, men det finnes ingen plan B. Vi kommer til Rio, forklarte Coates tirsdag.

Videre mente han at situasjonen nå er verre enn før Aten-lekene i 2004. Også da var det bekymringer over forberedelsene.

– Dette er det verste jeg har opplevd. Vi er veldig bekymret. De er ikke klare på mange, mange måter. Nå må vi få det til å skje. Vi kan ikke stikke av fra det.

Trøbler

Ifølge Coates har ikke byggingen engang begynt på enkelte av arenaene i Rio, som skal arrangere tidenes første OL i Sør-Amerika. Samtidig er infrastrukturen betydelig forsinket, og byen har også sosiale problemer som IOC føler må tas opp.

Arrangørstaben i Brasil teller like mange ansatte, 600, som Londons på samme tidspunkt i forberedelsene til 2012-OL. Men brasilianerne har ikke den nødvendige erfaringen, mente Coates.

– Kan de bruke parkeringsplassene i landsbyen som rehabiliteringssentre? Hvor lang tid tar det å komme seg fra en arena til en annen? Alle disse spørsmålene, de blir bare avfeid, uttalte IOCs visepresident. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag