Gå til sidens hovedinnhold

IOK-Kim i avhør

Påtalemyndigheten i Seoul startet mandag nye avhør av Kim Un-yong. IOKs suspenderte visepresident er mistenkt for omfattende korrupsjon.

Kim, som fredag ble suspendert av Den internasjonale olympiske komité, var gjennom grundige avhør tidlig i januar, hvorpå det ble utstedt arrestordre på 72-åringen. Imidlertid ble dette utsatt da Kim kollapset og ble innlagt på sykehus 13. januar.

Ifølge det koreanske nyhetsbyrået Yonhap møtte Kim, iført en maske foran ansiktet og baseballcap, frivillig opp hos påtalemyndigheten mandag, blant annet for å bevise at han er syk. Han skal ha en mindre svulst i nyrene.

Mandag fokuserte påtalemyndigheten på beskyldningene om at Kim skal ha mottatt titusenvis dollar fra et sportsfirma samtidig som han skulle velge offisiell sponsor til den koreanske OL-komiteen, der han var president.

Kim er også beskyldt for å ha mottatt nærmere en halv million dollar fra forretningsmenn mot at de fikk plasser i OL-komiteen, samt ha underslått penger fra en taekwondo-organisasjon som han leder.

Etterforskerne vil også finne ut hvor de 1,5 millioner dollarene (10 mill. kroner), som ble funnet i Kims hjem forrige måned, stammer fra.

Sørkoreaneren var en av dem som fikk en kraftig advarsel fra IOK i 1999 på grunn av sin medvirkning i bestikkelsesskandalen rundt Salt Lake City-OL. I juli 2003 ble han gjenvalgt som visepresident, framfor Gerhard Heiberg.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai