ENGLAND – IRAN 6–2 :

DOHA (Nettavisen): Persepolis-keeperen kolliderte stygt med lagkamerat Majid Hosseini da han skulle avverge et innlegg i åpningsminuttene mot England.

30-åringen, som er kjent for sine vanvittig lange utkast, er en av Irans viktigste spillere i VM, og ble liggende i mange minutter for å få behandling.

Les også: Engelsk drømmestart i VM

Keeperen blødde fra ansiktet mens reservekeeper Hossein Hosseini ble sendt i oppvarming, og hele arenaen her i Doha ventet på et uunngåelig bytte. Tydelig omtåket kom imidlertid Beiranvand seg omsider på beina, og av TV-bildene kunne man se kaptein Ehsan Hajsafi sprute vann i ansiktet på sin lagkamerat for å få ham til å kvikne til.

Irans legeteam tillot Beiranvand å fortsette kampen, men kun minutter senere måtte keeperen legge seg ned på gresset, før han ble båret ut med det som tilsynelatende kan virke som en hjernerystelse.

Les også: Iran-spillernes handling skapte sterke reaksjoner

Nå får det medisinske apparatet massiv kritikk for ikke ha å overprøvd Beiranvands ønske om å spille videre.

– Irans keeper har nettopp gått i bakken og bedt om å bli byttet ut. Skammelig av doktorene. Avgjørelsen er nødt til å bli tatt ut av hans (Beiranvands) hender, skriver Simon Peach, som er sjefskribent i britiske PA.

Etter byttet tok England fullstendig over, og i løpet av 25 minutter hadde erstatter Hosseini måttet plukke tre baller ut av nettet.

Ved pause var stillingen 3-0 til England.

Les også: Her kommer Kane uten det omstridte kapteinsbindet

Engelskmennene fortsatte å kjøre over deres iranske motstandere etter pausen.

Kampen endte til slutt 6-2 og Gareth Southgates menn fikk dermed en solid start på mesterskapet i Qatar.

Foran Nettavisen og øvrig presse sier Englands midtbanespiller Declan Rice at han og lagkameratene ønsket å slå tilbake etter å ha fått kritikk for svake prestasjoner inn mot mesterskapet.

– Det har vært mye snakk om at vi ikke har vunnet i løpet av våre siste seks kamper. Det tente en flamme i oss for å gå ut der og vise at mange tok feil om oss. Du kan si at det bare er Iran, men de har hatt noen gode resultater i de siste verdensmesterskapene, sier West Ham-profilen til et samlet internasjonalt pressekorps på Khalifa International Stadium.

Oppgjøret kunne du følge videre i Nettavisens livesystem under: