DOHA (Nettavisen): Nærmest samtlige av de iranske spillerne gikk rett gjennom intervjusonen uten å stoppe for iranske/nasjonale medier etter tapet mot USA som sendte dem ut av VM.
De iranske landslagsspillerne har knapt uttalt seg i løpet av mesterskapet, som for dem har handlet om veldig mye annet i tillegg til fotball.
Nå åpner Saman Ghoddos opp til Nettavisen om hvordan alt utenomsportslig har preget spillergruppa i Qatar.
Svensk-iraneren er født og oppvokst i Malmö, men har dobbelt statsborgerskap. Midtbanespillerens foreldre er fra Ahvaz, en by som ligger sørvest i Iran.
– Hvordan har det som ikke har handlet om fotball påvirket dere i VM?
– Det har vært et tungt VM, både psykisk og fysisk. Dessverre lyktes vi ikke med å gjøre menneskene glade med seier i dag, men ja, vi forsøkte, forteller han til Nettavisen mens en flokk av iranske journalister strømmer til.
Les også: Hevder Iran-spillernes familier ble truet med vold og tortur hvis de ikke sang nasjonalsangen
– Forsøker å gjøre det beste for menneskene
Det iranske landslaget er blant de mest omtalte i VM, men det er ikke på grunn av det sportslige.
Mens opptøyene herjer i Iran, valgte Ghoddos og hans lagkamerater ikke å synge med på nasjonalsangen mot England, i det som ble tolket som en markering til støtte for folket.
Annonse: Her er oddsen på alle onsdagens VM-kamper
Mot både Wales og USA valgte spillerne å synge, og mange har spekulert i om det er fordi de er under press av det iranske regimet.
– Vi forsøker alltid å gjøre vårt beste for menneskene, og prøvde å vise det på banen, svarer Ghoddos på spørsmål om de har opplevd press når det kommer til å synge nasjonalsangen.
Det er det siste spørsmålet Ghoddos svarer på, før han blir geleidet vekk av Irans presseansvarlige på Al Thumama Stadium i Doha.
Les også: Disse TV-bildene skaper rabalder. Nå får BBC gjennomgå: – Ubegripelig
Turbulent VM
Teksten i Irans nasjonalsang hyller regimet og revolusjonen i 1979, der blant annet kvinners rettigheter ble kraftig innskrenket.
CNN, som viser til en kilde involvert i lagets sikkerhet, meldte tirsdag at familiene til spillerne i Irans VM-tropp ble truet med fengsel og tortur om de ikke «oppførte seg» før kampen mot USA.
Truslene skal ha kommet fram på et møte spillerne ble kalt inn til med Den iranske Revolusjonsgarden (IRGC) etter protesten i VM-åpningen.
Iran har vært preget av store demonstrasjoner mot regimet siden 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt i september. Hun ble pågrepet for ikke å ha dekket til håret i henhold til koranens forskrifter.
Spillernes taushet i første VM-kamp ble sett på som en protest mot regimet og en støtteerklæring til dem som demonstrerer mot det.