RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irish Open – Europas største turnering

Sist oppdatert:
Kristiansand, 19. mars 2008

I morgenen starter det som ser ut til å bli den største turneringen i Europa i år. Hele 1000 spillere er kapasiteten i denne turneringen som har lang tradisjon. Allerede i 1980 ble den arrangert for første gang, og den har alltid vært populær. Det er også mange kjente navn på listen over vinnere. Noel Furlong har vunnet hele 3 ganger (1987, 89, 92). Av andre kjente vinnere finner vi blant annet Liam Flood (1996) og Joe Beevers (2003). I fjor var det den sympatiske Marty Smyth som vant etter å ha spilt heads up mot Roland de Wolfe. Feltet i fjor var på hele 708 spillere! I år har arrangørene garantert premier som skulle tilsi minst 750 spillere. Det vil med andre ord bli en virkelig stor turnering.

Strukturen i denne turneringen er veldig god. En times blindeperioder og rolige økninger gir gode rom for spill. Dette er nok en av faktorene som gjør at denne turneringen trekker til seg mange kjente spillere. Den gode stemningen jager ikke bort alt for mange heller. Av kjente navn som starter på dag 1A kan nevnes: Doyle Brunson, Andy Black, Dave Colclough, JJ Liu, Marty Smyth, Roland de Wolfe og Des Wilson. På dag 1B starter blant annet Barney Boatman, Roy ”The Boy” Brindley, Mel Judah, Arnaud Mattern og Julian Thew. De to sistnevnte er for de som ikke kjenner pokermiljøet for godt to av denne sesongens EPT-vinnere. I tillegg starter undertegnede på dag 1B.

Jeg håper selvsagt på bra resultat her. I det minste håper jeg på godt spill. Det kan jeg i større grad styre, så det er på mange måter det viktigste.

Dette bringer meg også litt inn på siste blogg jeg hadde fra København. Jeg har fått et par tilbakemeldinger på at jeg var vel krass i denne. Det er jeg for så vidt enig i. I alle fall delvis. Til mitt forsvar skal det sies at bloggen ble skrevet omtrent 2 minutter etter at jeg hadde røket ut. Dessuten så var det en del ting som ikke var så kjekt med denne måten å ryke på. Det var ikke det faktum at det var en bad beat som gjorde at jeg ble litt småirritert og skuffet. Men motstanderens spill her var ikke bra. Det var rett og slett ganske dårlig (unnskyld du jeg ikke skal nevne navn på her). Jeg høyner for tredje gang for dagen etter å ha spilt i over en time. Med andre ord: Jeg har ikke vært løs! Da er hans syn med A-2 med tre som snakker etter seg i beste fall optimistisk. Når floppen kommer A-8-7 rainbow så vet han jo ikke i det hele tatt hvor han står. Han kan være best, men sjansen for at han er etter er stor. Det at han høyner mitt bud på denne floppen er greit nok når han først spiller hånden. Jeg kan jo ha pocketpar mellom 9 og K. Men når jeg slår tredjeslaget så må han vite at han er bak. Min all-in er faktisk høyere enn det som var totalt i potten, så pot-odds er ikke i nærheten av riktig for å kunne forsvare et syn. Hvis jeg har en bedre ess, så har han i beste fall ca 14 % sjansen for å vinne potten. Har jeg tress så er han praktisk talt død. Var det noen mulighet for at jeg bløffet tredjeslaget? Nei! Jeg risikerer ikke en turnering som dette på en ren bløff. De aller færreste gode spillere gjør det. Og de gjør det KUN mot spillere som de vet kan kaste GODE hender.

Andreas Høivold, Poker
Andreas Høivold, Poker

Andre faktorer som gjorde at jeg ikke var helt fornøyd var blant annet at jeg hadde spilt veldig bra poker og jobbet veldig for å overleve dag 1. Og jeg hadde jobbet meg godt opp på de to pottene jeg hadde spilt på dag 2 og følte at jeg var særdeles klar for å spille videre i turneringen.

Til motspillerens forsvar skal det sies at han var svært uerfaren. Dessuten kom han i middagspausen bort til meg og unnskyldte. Selvsagt ønsker jeg han alt godt videre, både som pokerspiller og ellers i livet.

Lykke til ønsker jeg også alle norske spillere i Irish Open! Jeg vet faktisk ikke om så veldig mange som drar. Trond Erik Eidsvig er faktisk en av få profiler jeg er sikker på at har reist til Dublin. Men det vil helt sikkert dukke opp noen flere.

Mvh

Andreas Høivold

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere