Irland rundt avlyst

Foto: Reuters/Scanpix

- Sportslig nedtur, sier Gino van Oudenhove.

02.06.10 12:04

Noen ritt kommer til, andre ritt blir (foreløpig) lagt på is.

Mandag skrev vi om Tour of Norway som Birger Hungerholdt og Ringerike Sykkelklubb håper å oppgradere til 2.1-ritt neste sesong.

Nå er det klart at arrangøren bak Tour of Ireland, ikke har de finansielle musklene til å arrangere rittet denne sesongen.

Mangler penger
«Arrangøren av Tour of Irland har annonsert at rittet ikke vil gå som planlagt mellom 18.-22. august denne sesongen. Det skjer til tross for at betydelige midler fra både sponsorer og offentlig innstanser er hentet inn. Den rådende økonomiske situasjonen har likevel medført at den øvrige midlene man trenger for å arrangere rittet, ikke har dukket opp i tide denne gangen», heter det i en uttalelse fra arrangøren.

- Vi har et klart mål om å returnere når den private sektor er sterkere i 2011, sier rittdirektør Alan Rushton.

På 80- og 90-tallet gikk rittet under navnet Nissan Classic. Etter 15 år i dvale gjenoppsto rittet som Tour of Ireland i 2007. Siden den gang har rittet fått massiv medieeksponering, og har blitt direktesendt på TV både i England og USA. Det har trukket mange av sykkelsportens stjerner til Irland.

I fjor stilte ProTour-lagene Astana (med blant annet Lance Armstrong), Team Saxo Bank og HTC-Columbia til start, mens ProContinental-lagene BMC Racing, Cervélo TestTeam og ISD Neri også var med. Norske Team Joker Bianchi ble invitert i det gode selskap, og både Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug presterte godt nok til å vise at de var verdige proffkontraktene i BMC Racing og Team Sky.

Nedtur for Joker
Også i år var Joker Bianchi invitert, helt til det kom nedslående nyheter fra Dublin tirsdag.

- Sportslig er det en nedtur for oss, sier Gino van Oudenhove til procycling.no.

- Heldigvis går det UCI-ritt i Norge også på den tiden, så vi vurderer det foreløpig, legger han til.

Festningsrittet på Kongsvinger avvikles helga 20.-22. august i år. Der har Team Joker Bianchi gjort sine saker godt tidligere, også.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag