*Nettavisen* Sport.

Irland sikrer EM-billetten

Foto: Reuters/Scanpix

Vi tror Estland går på en ny kjempesmell i Dublin. Her er dagens oddstips.

15.11.11 08:53

Langoddsen innleder kvelden med ishockey fra Sm-Liiga, Elitserien og GET-Ligaen, før vi får privatkamper i fotball og de fire returoppgjørene fra play-off til EM. Deretter følger VM-kvalifisering fra Sør-Amerika og NHL.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
24. England - Sverige B 4,50
Svenskene kan bedre enn det de viste mot Danmark på fredag. England gjør åtte endringer i startoppstillingen, og selv om alle i den engelske troppen er gode, har de ikke så mye å bevise i dag siden de slo regjerende verdensmester Spania på fredag. De gule og blå er ikke sjanseløse i denne treningskampen og 4,50 på Sverige blir dagens langskudd.

Dagens avslag
13. Ukraina - Østerrike H 1,45
1,45 på et stadig skaderammet Ukraina blir for lavt. De spilte 3-3 mot Tyskland på fredag, et overraskende sterkt resultat, men det betyr ikke at Østerrike er slått på forhånd. Østerrike har overrasket før, og dette er og blir en treningskamp. Vi står over spill på denne.

Dagens spill
Vi bestemte oss ganske tidlig for å spille Kroatia, for Tyrkia ser ut til å gå litt opp i limingen nå som motgangen ble overraskende stor. Andre mulige vinnere, Danmark og Portugal, er oppsatt med ganske lav odds. Italia og Tyskland mener vi også skal ha gode sjanser, men valget faller på Irland, som skal sikre EM-sluttspill foran egne fans.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

14. Kroatia - Tyrkia
EM-kvalifisering, play-off, kamp 2 av 2. Tyrkia tapte det første oppgjøret hele 0-3, og utgangspunktet foran denne returkampen er så vanskelig at mange mener tyrkerne ha gitt opp på forhånd. Den første kampen avslørte grove markeringsfeil i tyrkisk forsvar, og en del sutring og dårlige holdninger utover i kampen. Det var langt større forskjell på Tyrkia og Kroatia enn vi og mange andre trodde på forhånd. Kombinasjonen av pågangsmot og flaks som har kjennetegnet Tyrkia de siste årene, var det ingenting igjen av. De hadde nesten ufattelige null skudd på mål, hjemme i Istanbul.

Kroatia har en enkel oppgave i dag, de skal vinne, spille uavgjort eller tape kampen med maksimalt to mål. Tottenhams midtbanespiller Luka Modric maner til forsiktighet, sier at bare halve jobben er gjort og så videre, og det er sikkert en sunn holdning. Kroatia dreper denne kampen fullstendig så fort de eventuelt scorer 1-0.

Corluka og Dujumovic er suspendert etter gule kort i forrige kamp.

Tyrkias trener Gus Hiddink sier før kampen "la oss være ærlige her, det er vanskelig, bortimot umulig, for Tyrkia å kvalifisere seg til EM". Han sier at han regner med at spillerne gjør sitt beste og spiller for ære og fedreland. Dette er vi ikke så sikre på, da flere av tyrkerne viste tvilsom karakter og kjeftet på seg gule kort i forrige kamp etter hvert som de gikk sure. I tillegg kommer usikkerheten rundt hvor mye trener Hiddink selv stiller opp for æren og lignende motiver, det spekuleres allerede i om han er på vei til en annen jobb.

Balta, Sarioglu, Arda Turan og Belözoglu er alle suspendert på grunn av gule kort. Dette er faste startere og vi får se et noe redusert Tyrkia denne gangen.

Kroatia når EM-sluttspillet med en rekke forskjellige resultater, noe som kunne få en til å tenke at her kan alt skje Men det er også slik at at med seier vil Kroatia ende i en bedre seeding-gruppe, og dermed få en antatt enklere oppgave i sluttspillet. Dette er en stor gulrot for hjemmelaget, som har gitt bort gratisbilletter og spiller for fullt hus. Tyrkernes motivasjon og moral setter vi et stort spørsmålstegn ved. Hjemmeseieren til 1,60 må spilles.

21. Irland - Estland
EM-kvalifisering, play-off, kamp 2 av 2. Irland var gode og fikk det enklere og enklere utover i den første kampen, etter hvert som Estland pådro seg gule og røde kort. 4-0 ble det til slutt, etter mål av Andrews, Walters og to av kapteinen Keane. Kampen var utrolig viktig for irene, som ble snytt for VM-deltagelse i forrige play-off. Nå skal de til EM, og med fire mål å gå på er saken så godt som avgjort før denne hjemmekampen på Dublin Arena.

Trapattoni kan stille ganske likt som på fredag, med Teamtalk.com melder at Fulhams Stephen Kelly (f) er ute med skade. O'Shea kan være tilbake som mulig erstatter. Damien Duff (m) er blitt bra etter en liten smell, og Irland fikk ingen kort på fredag heller, så det blir neppe mange endringer. Doyle er tilbake fra suspensjon.

Estland sto for noen overraskende resultater i gruppespillet, spesielt på bortebane. Hjemme mot Irland raknet det fullstendig. Etter at de kom under 0-1 før kvarteret var spilt, fikk Stepanov sitt andre gule allerede i det 35. minutt, mens FFK-stopper Piiroja fikk sitt andre gule i det 76. minutt.

Kapteinen Piiroja (f) og Stepanov (f) er suspendert etter røde kort sist. Målvakt Pareiko er suspendert på grunn av gule kort.

Dette er stort for Irland. I dag sikrer de EM-sluttspill foran egne fans, som kommer til å stå med tårer i øynene og si at ja, nå er vi der vi skulle ha vært i VM også. Irland kan tape kampen, men vi tror mye mer på at de rundspiller et motløst og redusert Estland igjen og gjør dette til en minnerik dag og et "statement" på at de hører hjemme i et sluttspill. Det er ikke snakk om, eller noe som helst vits, å hvile spillere her. Vi tror på rundt 4-0 igjen, total overkjøring bare for å sette enda et eksempel, og spiller hjemmeseier med to mål eller mer til 1,80. Dagens dobbel gir 2,88 i total odds og vi setter 100 kroner. Spillefrist klokken 20.00.

14. Kroatia - Tyrkia 1,60 3,20 4,20
21. Irland - Estland (0-1) 1,80 3,50 2,95

Total odds 2,88
Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag