*Nettavisen* Sport.

Irlands EM-drøm fikk seg en smell

Foto: Jamie McDonald/Getty Images

Røyk muligheten til avansement etter 3-1-tap mot Kroatia?

10.06.12 22:59

IRLAND - KROATIA 1-3:

Irland, som deltar i sitt første EM på 24 år, drømmer om å gå videre fra gruppespillet.

Med stornasjonene Spania og Italia i samme gruppe har Giovanni Trapattoni imidlertid en tøff oppgave foran seg, og når det i tillegg ble 3-1-tap mot Kroatia i åpningskampen søndag, blir veien mot kvartfinale alt annet enn enkel.

Kroatia, med Tottenham-stjernen Luka Modric på midtbanen, ligger imidlertid godt an etter at kampen mellom Spania og Italia endte 1-1. Kroatene topper gruppe C med tre poeng.

Pangåpning på EM for Kroatia
Kroatia hadde kun spilt tre minutter EM-fotball før det første målet kom. Mario Mandzukic, som til daglig spiller i angrepsrekka til Bundesliga-klubben Wolfsburg, fikk hodet på et innlegg, og ballen gikk via Shay Given og i mål.

Irlands gjensyn med EM fikk seg dermed en tidlig kalddusj, men de grønne spillerne ble fort varme i trøya igjen. Kvarteret senere utlignet irene til 1-1 da midtstopper Sean St. Ledger kriget inn et hodestøt.

Kampen jevnet seg ut etter dette og det var verken rettferdig eller urettferdig at Kroatia igjen gikk opp i ledelsen. Få minutter før hvilen sørget klyngefotball i målgården til Irland for at en våken Nikica Jelavic kunne tuppe inn 2-1. Dermed hadde begge de kroatiske spissene notert seg for mål i åpningskampen på det polske gresset.

Mandzukic ble tomålsscorer
Og angrepsduoen til Slaven Bilic var ikke ferdig med å hamre løs på nettmaskene bak Given. Tre minutter inn i den andre omgangen ble Mandzukic tomålsscorer da han satte inn 3-1 på et innlegg fra Ivan Perisoc. Nok en gang kom målet på en dødball.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christof Koepsel/Getty Images

Irland gjorde et offensivt dobbeltbytte, og med hodestyrken i som finnes i laget, kun både én og to reduseringer fort komme.

Dommer Bjorn Kuipers gjorde sitt til at ikke det skjedde. Robbie Keane kunne godt ha fått et straffespark da han ble sparket i leggen bakfra, men Gordon Schildenfeld og Kroatia var heldige.

Det var imidlertid ikke flaks som sørget for at Kroatia fikk med seg alle poengene fra åpningskampen. De knallblå hadde rimelig god kontroll etter det tredje målet, mens irene slet med å finne ut av det offensive spillet sitt.

Kampen endte 3-1 og irene må definitivt løse både offensive og defensive floker dersom det skal bli uventet suksess mot Italia og Spania.

Kroatia og spissduoen Mandzukic og Jelavic sendte på sin side av gårde et skremmeskudd i retning av de to fotballgigantene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Clive Mason / Getty Images

Annonsebilag