Gå til sidens hovedinnhold

Irlands landslagssjef ber UEFA ta tak i Danmark-konflikten

- De blir nødt til å reagere før den tid.

Irlands landslagssjef Martin O'Neill er ikke særlig begeistret for den kaotiske situasjonen mellom spillerne til Nations League-motstander Danmark og det danske fotballforbundet.

Den tidligere Premier League-manageren ber nå Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om å gripe inn for at konkurransen blir rettferdig i Danmarks neste kamp mot Wales.

Wales, Irland og Danmark møtes i samme gruppe i Nations League. Wales og O'Neills Irland innleder gruppa torsdag kveld i Cardiff.

Les mer: Danmark stilte med amatørlag i skandalekampen

Tror det blir tatt tak

Deretter er den neste kampen på spilleplanen Danmarks hjemmekamp mot waliserne i Aarhus førstkommende søndag.

- UEFA bør antagelig gripe inn, og kommer også til å gjøre det, hvis det utvikler seg i den retningen det ser ut som, sier O'Neill til BBC.

- UEFA er nødt til å reagere før den tid. Hvis det utvikler seg på den måten, blir dette helt klart ganske urettferdig, fortsetter han.

Steile fronter

Spillerforeningen i Danmark er i streik. Det betyr at de profesjonelle spillerne i hjemlig serie og utenlandske klubber fortsatt er uaktuelle for spill, i påvente av en ny landslagsavtale med forbundet.

Martin O'Neill tilføyer at det fortsatt er noen dager igjen til Danmark møter Wales, og at det fortsatt er mulig danskene stiller med sitt beste lag.

Onsdagens privatlandskamp mot Slovakia utviklet seg derimot til en farse, der Danmark stilte med amatørspillere fra nivå tre og en del fra spillere fra futsallandslaget.

Les også

Dette er Brexit-punktene som skaper bekymring for Premier League-klubbene

Kommentarer til denne saken