Irritert Klopp i strupen på fotballtopper: - Vet ikke hva de har spist til frokost

LANGER UT: Jürgen Klopp.

LANGER UT: Jürgen Klopp. Foto: Ian Hodgson (Pa Photos / NTB scanpix)

Liverpool-sjefen mener UEFAhar bommet grovt ved å legge Europa League-finalen til Baku i Aserbajdsjan.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har noen viktige dager i vente. Til helgen kan Liverpool, med god hjelp fra Brighton, bli ligamester i England og den 1. juni møter de røde fra Merseyside Tottenham til Champions League-finale i Madrid.

NA+: Champions League-finalen kan bli en svindyr affære: Disse grepene kan gjøre turen rimeligere

På en pressekonferanse fredag klarte likevel ikke Liverpool-sjefen å legge skjul på at det er mye som frustrerer ham om dagen. Tyskeren gikk hardt til verks da han ble spurt om logistikken rundt europacupfinalene som skal spilles om noen uker.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) står bak denne tildelingen.

- Hva har de spist?

Spesielt det at Europa League-finalen, der Chelsea og Arsenal møtes, er lagt til Baku i Aserbajdsjan får Klopp til å reagere. Han sammenligner dette med det Liverpool opplevde i fjor, da de spilte Champions League-finalen i Kiev i Ukraina.

I år spilles Champions League-finalen i spanske Madrid.

- Madrid er et ganske dyrt sted, men det er i hvert fall ikke i en helt annen del av verden. Det at de må reise til Baku for en Europa League-finale, det er morsomt.

- Disse folka som tar disse avgjørelsene, jeg vet ikke hva de har spist til frokost, sa Liverpool-manageren på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Fredag ble det kjent at Chelsea og Arsenal kun får 6000 billetter hver til finalen i Baku, på en arena som rommer snaue 70.000 tilskuere. Samtidig blir også reiseveien for fansen til de to londonklubbene både kostbar, lang og kronglete.

- Baku, jeg vet ikke en gang hvordan man kommer seg dit. Er det vanlige flyavganger dit? Disse avgjørelsene må bli langt mer fornuftig. Dette virker uansvarlig.

- Må være forberedt

Det har også kommet rapporter om skyhøye priser i forbindelse med finalen mellom Liverpool og Tottenham. Både flypriser og hotellpriser er skrudd kraftig opp.

- I fjor spilte vi i Kiev, som er en fantastisk by, men det at et lag fra Russland eller den delen av verden skulle komme til finalen er egentlig lite trolig, sa Klopp.

- Men vi drar dit, og da må alle være godt forberedt. Nå må Madrid være forberedt på rundt 200.000 engelske fotballfans. De visste på forhånd at dette kunne skje.

- Det er galskap

Klopp rister på hodet av rapportene om de skyhøye prisene.

- Jeg vet ikke hvordan de får det til. Prisene burde vært avtalt på forhånd med byene som er vertskap for Champions League-finalen, mente tyskeren.

- Jeg har hørt at et rom som vanligvis koster 100 pund nå er satt opp til 2.700 pund. Det er galskap. Hva kan jeg si til det? Jeg har forståelse for at folk reagerer.

Liverpool slo ut Barcelona i sin semifinale tidligere denne uken, mens Tottenham tok seg forbi Ajax. Finalen spilles på Wanda Metropolitano i Madrid 1. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.