Gå til sidens hovedinnhold

Irritert Klopp med klar beskjed: - Det er ikke greit

Liverpool-manageren hadde mye på hjertet om spillerne som risikerer å miste kamper.

Den brasilianske trioen Alisson, Roberto Firmino og Fabinho risikerer å miste søndagens Premier League-oppgjør mot Leeds. Grunnen er at de tre spillerne som var på landslagsoppdrag med Brasil nå har endt opp i en skvis etter at de ikke fikk spille kampen mot Argentina.

FIFAs regler sier dermed at spillerne kan bli utestengt fra kamper de neste fem dagene. Dette faller ikke i spesielt god jord hos den tyske manageren.

På fredagens pressekonferanse var Klopp tydelig i talen.

- Firmino er ikke tilgjengelig uansett på grunn av en skade i den siste kampen. Det er en veldig vanskelig situasjon. Det er det for klubben og spillerne. Spillerne ville spille og klubben ville la dem dra, men det var ikke mulig. Det er ikke greit det som skjer nå. Spillerne straffes og det er ikke greit, uttaler Klopp.

Les også

Benytter seg av regel: Stopper stjerner fra å spille i Premier League

Klopp er tydelig frustrert over at spillerne tidligere har hatt unntak, men at det nå ikke var mulig å finne en løsning. Tyskeren påpeker at spillerne testes tre ganger i uken.

- Vi hadde møter med FIFA før landskampene og de var enige om at spillerne ikke kunne reise og deretter måtte i karantene i 10 dager, sier han.

Premier League jobber med å finne en løsning for at spillerne skal kunne spille kommende helg kamper, men foreløpig er ikke saken løst.

Liverpool-manageren er tydelig overrasket over hvorfor spillerne skal rammes av Brasils klage til FIFA.

- Det ser ut som en skikkelig straff, for spillerne får ikke spille. Det er det de ønsker, det de elsker å gjøre. Det er virkelig ikke greit. Verden er fremdeles i en pandemi, selv om det noen ganger virker som det ikke er det, sier Klopp tydelig forvirret over hvorfor Brasil benyttet seg av FIFA-regelen.

Les også

Tidligere United-spiller med advarsel til Ronaldo: - Vil bli vanskelig for han

Han fortsetter:

- De (Brasil) vant alle sine kamper allikevel klaget de til FIFA. Vi ble fortalt at vi ikke kunne bruke spillerne og vet fremdeles ikke om de kan spille denne helgen. Det er uansett ikke det største problemet. Folk tar avgjørelser uten oss, sier han oppgitt.

I tillegg til Liverpool er også Manchester City, Manchester United, Leeds, Chelsea, Wolverhampton og Watford rammet av samme problematikk.