RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irritert Lirhus

Skiskyttertrener
Skiskyttertrener Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Odd Lirhus likte dårlig at starten på torsdagens 15 kilometer i Anterselva ble utsatt en halvtime. - De lar kommersielle hensyn gå på bekostning av de sportslige, sier han.

Etter ønske fra en tysk TV-stasjon, utsatte arrangørene rennet til lengre ut på ettermiddag. Det likte Odd Lirhus dårlig.

- Dette skapte blant annet dårligere lysforhold for løperne som startet senere. Jeg mener at alle skal kjempe under like forhold. Det var ikke tilfellet i dag, sier treneren for det norske kvinnelandslaget i skiskyting til TV 2 Nettavisen.

Han understreker likevel at dette ikke hadde betydning for de norske.

- De norske som startet senest, hadde nok ikke blitt blant de ti beste uansett. Men det er prinsippet som teller. Alle skal få kjempe under like forhold, gjentar Lirhus.

Irritert
- Det er irriterende, sier Lirhus.

Da TV 2 Nettavisen snakket med Odd Lirhus på telefon, var han i en heftig diskusjon med representanter for arrangørene av Anterselva-rennet. Han mener bestemt at arrangørene lar kommeriselle hensyn komme foran de sportslige.

- Men i utgangspunktet er ikke dette noen stor sak. Men jeg mener sportslige hensyn må komme i første omgang. Og det gjorde de ikke i dag. Men dessverre er det ikke mye vi kan gjøre med det, sukker han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere