Irritert Mourinho: - FA er ikke fotballen i dette landet

UNDER PRESS: Chelsea-trener José Mourinho møtte pressen før den viktige ligakampen mot Aston Villa til helgen.

UNDER PRESS: Chelsea-trener José Mourinho møtte pressen før den viktige ligakampen mot Aston Villa til helgen. Foto: Tony O'Brien (Reuters)

Chelsea-treneren med klar tale om det engelske fotballforbundet

16.10.15 15:24

Pressekonfereanse før helgens kamp mot Aston Villa var Chelsea-trener José Mourinhos første møte med pressen siden kraftsalven mot de engelske dommerne etter tapet mot Southampton.

Siden den gang har Mourinho blitt suspendert i én kamp av det engelske fotballforbundet (FA), samt blitt gitt en bot på over 500,000 kroner. Portugiseren bekreftet på pressekonferansen at han har anket denne avgjørelsen.

- Jeg må være ærlig mot meg selv. Det er vel det viktigste? Akkurat nå må jeg stoppe å komme med meningene mine og ikke legge til mer enn jeg har, der jeg mener jeg var veldig objektiv, fortalte Mourinho til det fremmøte pressekorpset.

Ikke fotball

Til tross for sitt ønske om å ikke komme med meningene sine om det engelske fotballforbundet så kunne ikke Mourinho dy seg helt.

- Kanskje jeg er naiv, men for meg så er engelsk fotball, den supportere og lidenskap det som gjør at jeg liker dette landet. FA er ikke fotballen i dette landet, det er folket. Om jeg en dag kan jobbe for folket så hadde jeg gjort det, fortalte Mourinho.

Også de fremmøte journalistene fikk føle noe av Mourinhos vrede, selv om dette temaet tydelig ikke opptok portugiseren like mye:

- Jeg kan ikke stoppe hva folk tenker og skriver, og for å være ærlig så bryr jeg meg ikke så veldig. Vi må vinne kamper for Chelsea og dens supportere.

- Jeg vet ikke hvordan jeg kan stoppe historier og urettferdige historier. Og vi er ikke bekymret for det heller.

Rolige spillere

Mourinho avviste også at spillerne var i harnisk over formen den siste tiden. Chelsea ligger for øyeblikket på 16.plass med kun to seire på åtte kamper. Likevel fortalte at de er realister på Stamford Bridge:

- Vi kan ikke unnslippe tabellens virkelighet. Selvfølgelig vet vi at vi ikke kommer til å rykke ned. Vi vet det ser bedre ut om et par måneder. Realiteten, akkurat nå, og tallenes tale er grusomme men objektive, fortalte Mourinho.

Portugiseren bekreftet også at kun Branislav Ivanovic er ute med en skade, mens Thibaut Courtois er i opptrening. Han hintet også om at unggutten Ruben Loftus-Cheek kan få tillit fra start.

Chelsea og Mourinho trenger sårt tre poeng og kampstart mot Aston Villa er klokka 16 norsk tid på lørdag.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=hU_P21f_i4a99DQMieVDqDijL3eYLfGcr_KP4RMPkVTuUprr0o358FJ-JCpNoBvkV5HwIUkrkuxXnGcUfx9SR3nOh3LyAT4n&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.