Irsk motstand for Brann i europaligaen

Branns-trener Lars Arne Nilsen forbereder europaligaspill. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Branns-trener Lars Arne Nilsen forbereder europaligaspill. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Brann møter irske Shamrock Rovers i 1. kvalifiseringsrunde til europaligaen i fotball. Molde skal ut mot KR Reykjavik.

18.06.19 19:39

Det ble klart da kampene i 1. kvalifiseringsrunde ble trukket i Det europeiske fotballforbundets (UEFA) hovedkvarter i Nyon tirsdag.

Haugesund møter vinneren av kvalifiseringsoppgjøret mellom walisiske Barry og nordirske Cliftonville. Oppgjørene som avgjør FKHs motstander, spilles 27. juni og 4. juli.

Molde og Brann har i utgangspunktet hjemmekamp først, mens Haugesund etter alle solemerker begynner sitt kvalifiseringsspill på bortebane.

De norske lagene var alle seedet i tirsdagens trekning.

Tøft

Dublin-klubben Shamrock Rovers var sannsynligvis en av de mer vriene motstanderne Brann kunne få. Klubben ligger på andreplass i den irske ligaen.

Sist lagene møttes, i en treningskamp i 2015, vant Shamrock 3-2.

– Det kommer garantert til å bli to tøffe kamper mot Shamrock Rovers. Det er et godt lag med lang erfaring i europaligaen. I tillegg er de midt i sesong. Tiden framover skal vi bruke til å kartlegge dem for å få et best mulig utgangspunkt før kampene, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til klubbens nettsted.

Tapte mot Rosenborg

KR Reykjavik leder den islandske ligaen etter at åtte kamper er spilt av årets sesong. Forrige sesong ble det kun fjerdeplass for Moldes motstander i 1. kvalifiseringsrunde.

Sist KR Reykjavik møtte norsk motstand var i 2015. Da var Rosenborg motstander i 2. kvalifiseringsrunde til europaligaen. Den gang ble islendingene flere nummer for små og tapte 0-4 over to kamper.

Cliftonville endte på femteplass i nordirske ligaen denne sesongen. Opp til seriemester Linfield, som møter Rosenborg i 1. kvalifiseringsrunde til mesterligaen, skilte det til slutt 24 poeng.

Barry endte på tredjeplass i den walisiske ligaen.

Kampene i 1. kvalifiseringsrunde spilles 11. og 18. juli. Allerede kommende onsdag trekkes eventuelle motstandere i 2. runde.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.