RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Isabel Blanco (36) er gravid

GRAVID: Grunnen til at Isabel Blanco (36) ikke har vært å se på håndballbanen i det siste, er at hun venter barn. Foto: Scanpix
GRAVID: Grunnen til at Isabel Blanco (36) ikke har vært å se på håndballbanen i det siste, er at hun venter barn. Foto: Scanpix Foto: Gorm Kallestad
Sist oppdatert:
– Unnskyld at jeg måtte lyve!

(Østlands-Posten): – Jeg er så utrolig dårlig til å lyve, så de siste ukene har vært forferdelige. Jeg gleder meg til å si unnskyld til alle de jeg ikke har fortalt sannheten. Heldigvis sier de det er en god egenskap ikke å kunne lyve, ler Isabel Blanco.

35-åringen har ikke vært på parketten siden før jul, og Østlands-Posten er den første til å fortelle nyheten om hvorfor. Ikke en gang klubbens informasjonsstork, Tor-Odvar Moen rakk å sende ut standardpressemeldingen for de siste årene denne gang, der han nærmest bare har kunnet bytte ut navn og noen detaljer.

– Det blir helt supert, og jeg gleder meg veldig. Det var jo egentlig på tide. Jeg er snart 36 år, og føler at tiden er inne nå.

Samtidig kunne ikke timingen vært bedre, og det er nesten mistenkelig at Blanco forsvant ut akkurat i det Marit Malm Frafjord ble spilleklar.

– Jeg må jo si at jeg har gått og tenkt på å bli gravid en stund, men det var ikke sånn at det var avtalt eller noe. Men det kunne jo ikke bli bedre for klubben.

Vil gjerne tilbake

Selv om Blanco snart er 36 år, føler hun ikke at hun er ferdig som håndballspiller. Dersom kroppen tillater det etter fødselen, fortsetter hun gjerne. Men bare ett sted.

- Det er Larvik eller ingenting for min del. Jeg starter ikke på nytt noe annet sted. Jeg trives og har det for bra i LHK til å begynne i en ny klubb.

Derfor er Blanco naturlig nok svært spent på hva som skjer i klubben. Hun er kontraktsløs etter sesongen, og LHK har både Malm Fafjord og sitt eget stortalent, Vilde I. Johansen.

- I lys av de økonomiske utfordringene er jeg spent på hva klubben tenker. Vi har ikke hatt noen samtaler foreløpig, men jeg er klar hvis kroppen kan og klubben vil.

Tøft å se på

Selv om hun gleder seg til et av livets store opplevelser, å bli mamma med termin i august, var det likevel tøft å avbryte en håndballsesong hun føler har gått svært bra.

- Det var tøft å se på Györ-kampen søndag. Et tidelssekund der var det helt feil å være gravid, men det gikk fort over, ler Blanco.

Tror på CL-medalje

Hun håper jentene kan hjelpe henne til en Champions League-medalje i april.

- Jeg tror vi har en god sjanse til å gå helt til topps i år, og da håper jeg at jeg får medalje siden jeg har spilt høstens kamper.

Blanco har vært i mange klubber som har hatt økonomiske problemer i karrieren, og kjenner igjen den gløden og stemningen som det har vært i LHK-troppen de siste dagene.

- Økonomiske problemer er alltid en samlende faktor i ei spillergruppe på dette nivået, også i Larvik, sier Blanco.

Les flere saker fra Østlands-Posten her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere