MELLERUD, SVERIGE (Nettavisen): – Det ble en del oppmerksomhet etter debuten, men jeg tok det egentlig ganske rolig og var tilbake til en vanlig hverdag ganske fort.

Det sier Hansen-Aarøen til Nettavisen når vi møter han på Håveruds hotell i landlige omgivelser på den svenske landsbygda.

Her er Tromsø-gutten på plass sammen med flere av Norges største talenter til U18-samling. Det ble tap i treningskampene mot både Island (1–3) og Sverige (2–4) på Rådavallen, rundt to timers kjøring fra norskegrensen. To skuffende resultater for det norske laget, men fokuset for landslaget er siktet inn mot den første runden i EM-kvalifiseringen i november.

De siste månedene har vært innholdsrike for Hansen-Aarøen. I slutten av juli fikk han de siste fem minuttene i Manchester Uniteds aller siste treningskamp før sesongen, mot spanske Rayo Vallecano.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det var veldig artig. Beskjeden jeg fikk var å gå ut å kose meg. Jeg skulle være meg selv, sa han til Nettavisen kort tid etter innhoppet.

Les også: United-stjernene hudflettes etter ydmykelsen: – Hoder må rulle

– Ganske sykt

Nå trener han og spiller kamper med U21-laget med ett mål for øye: Å få den offisielle debuten i en tellende kamp.

– Jeg vet ikke hva fremtiden bringer og jeg tar det egentlig bare litt som det kommer. Om de ønsker meg opp på en kamp, så hadde det vært veldig artig, sier han.

Livet i en av verdens største klubber kan fra utsiden virke glamorøst, men hverdagen går for det meste med til å «gjøre ting riktig».

– Hvordan merker man på kroppen at man spiller for en så stor klubb?

– Jeg tror nesten det er enklere å se hvor stor klubben er om man ikke er en del av den. Det er blant de største, om så ikke den største klubben i verden. Nå har jeg vært der i rundt to år, så jeg tenker ikke så mye på det lenger. Men hvis man faktisk setter seg ned og tenker, så er det ganske sykt, forklarer Hansen-Aarøen om det å være en del av Manchester United.

Han er rask med å påpeke:

– Jeg føler meg veldig privilegert, absolutt.

– Hvordan takler du presset og oppmerksomheten?

– Jeg har bestandig vært ganske rolig med sånne ting. Jeg leser ikke så mye av det som skrives om meg og slikt. Jeg er på sosiale medier, men jeg orker ikke å bruke mye tid på å sjekke hva som skjer rundt omkring. Det er det som har vært naturlig for meg, og jeg har ikke hatt behov for å vite hva alle skriver. Det har bestandig vært sånn.

Les også: Lagkameratens Haaland-melding skaper latter

– Må være mentalt sterk

Den siste tiden har 18-åringen vært under ledelse av Ole Gunnar Solskjærs tidligere assistenttrener Mark Dempsey på U21-laget.

Stortalentet har blitt mer bevisst på hva han må forbedre for å få det virkelige gjennombruddet. Mot Island noterte han seg for Norges reduseringsmål, og for United-reservene har det blitt to nettkjenninger på seks kamper for den offensive midtbanespilleren.

Fokuset på disse tingene har vært bevisst.

– Det første som kom til meg er at jeg har begynt å bli farligere foran mål. Det har jeg jobbet med en stund, så det er artig å se at det fungerer. Det er kanskje det viktigste, og som gjør at man vinner kamper. Vinner man kamper så kan man vinne mer, forklarer han.

Hansen-Aarøen forteller om en hverdag der han omgås mye sammen med Oscar Bobb (Manchester City) og Leo Fuhr Hjelde (Leeds) utenfor fotballbanen. Et liv som profesjonell i et fremmed land i ung alder kan for mange føles utfordrende.

Den mentale styrken trekkes fram som en av hans sterkeste sider.

Fredrik Filtvedt er journalist i United.no og følger det som rører seg i klubben svært tett. Han mener at Hansen-Aarøen alltid virker rolig, og aldri preget uansett anledning. Det være seg spill for U18, U23 eller i det ene innhoppet han så langt har fått for A-laget.

– Få sekunder inn i FA Youth Cup-finalen i vår, med over 60.000 på tribunene på Old Trafford, drar han en iskald luke. Som største selvfølge. Riktignok er dette signaturtrekket hans, men det vitner også om en gutt med særdeles lave skuldre og enorm tro på egne ferdigheter. Og det har han all grunn til å ha, sier Filtvedt til Nettavisen.

Les også: Haaland fullroses etter maktdemonstrasjonen: – I rute til å score 60 mål

Hansen-Aarøen har selv uttalt til Nettavisen tidligere at han ikke blir nervøs når det kommer til fotball.

– Skal du flytte og spille i utlandet så må du være mentalt sterk uansett hvor gammel du er. Jeg føler jeg har den styrken siden jeg klarer å gjøre det jeg gjør.

– For meg er det å dra ut alene i ung alder og klare å holde ut noe jeg er stolt over. At man ikke må dra hjem, og at man klarer å være seg selv og prestere der man er. Det har vært tunge perioder. Spesielt i koronatiden når jeg aldri fikk reist hjem og hadde lite besøk. Det var tungt, det var det. Når man kommer seg gjennom de tingene så ser man hvor fint det er, sier Hansen-Aarøen.

Unggutten forteller at han har bodd hos en vertsfamilie under sin tid i England, og at det har hjulpet han mye med å finne seg til rette. Han avslører også at han til og med har tatt til seg noen engelske kultur- og mattradisjoner.

– De rundt meg merker det kanskje litt. Plutselig måtte jo mamma lage bønner til meg når jeg kom hjem på besøk. Jeg har tatt til meg litt engelske greier, flirer han.

Inspireres av Haaland: – Ekstremt

I august fortalte Hansen-Aarøen at han jevnlig trener med A-laget hvor han får bryne seg på de store stjernene i klubben. Til tross for at han ikke har snakket mye med klubbens nye trener har inntrykket av Ten Hag vært positivt.

Den tidligere Ajax-treneren tok over jobben etter Ralf Rangnick som vikarierte i jobben etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken.

– Solskjær var ganske lik sånn. De jeg har snakket med sier det samme. Selv om vi begge er norske hadde vi ikke noe spesielt ekstra dialog i hverdagen når han var i klubben.

Om oppmerksomheten rundt Solskjær var stor i Manchester, er det nå en annen nordmann som stjeler overskriftene om dagen. Hansen-Aarøen lar seg inspirere av Erling Braut Haaland, som for tiden presterer på et svært høyt nivå i den lyseblå delen av byen. Søndag herjet han med nettopp United da han noterte seg for hat trick i 6-3-nedsablingen i byderbyet.

– Jeg tenker at det er artig å se norske spillere rundt i verden som presterer. Det er ekstremt det han har gjort. Det er ikke imponerende fordi han er norsk, det er imponerende uansett. Han er blant de største stjernene i verden, så det er sykt, sier Hansen-Aarøen om den fire år eldre landsmannen.

Les også: Haaland-hat trick i Citys ydmykelse av United: – Han er ustoppelig

– Man ser jo at det er mulig for sin egen del også. Det motiverer mange til å se at det er muligheter, ikke bare unge norske spillere, fortsetter han.

Hansen-Aarøen har merket at Haaland også har blitt et samtaleemne på Old Trafford etter den forrykende starten.

– Scorer han hat trick så legger jo folk merke til det, og det er jo ikke uvanlig at han gjør det. Vi unggutta snakker jo om alt mulig, og prater noen ganger om at han er ekstrem, sier han.

Etter søndagens kamp i Manchester blir Haaland etter alt og dømme nok en gang samtaleemnet hos byrivalen som fikk kjenne på 22-åringens målteft.

– Fokuserer mest på det som skjer nå

Stortalentet ønsker ikke å rope for høyt ut om sine konkrete mål, annet enn at han vil «bli så god som han kan bli».

– Jeg fokuserer mest på det som skjer nå, ikke det som skal skje om ett eller fem år.

United-journalist Filtvedt sier nåløyet i Manchester United naturligvis er enormt trangt, og dermed er det heller ingen selvfølge at Hansen-Aarøen noen gang vil få det til akkurat i United.

– Men Isak er et enormt talent både fans og trenere i klubben har enorm tro på. Likevel fremstår det som det er et stykke igjen til spill på jevnlig basis for førstelaget. Det må naturligvis ikke brukes imot Isak. Han har fortsatt god tid på seg og utvikler seg hele tiden i riktig retning, sier Filtvedt.

Les også: Kommer med RBK-advarsel etter Rekdals uttalelser: – Ser en stor forskjell

Han mener innhoppet han fikk mot Rayo Vallecano var belønning for god innsats og gode prestasjoner over tid, og ikke noe han fikk gratis. Han har gjort seg bemerket og trener jevnlig med førstelaget.

– Selv om nåløyet er aldri så trangt og konkurransen aldri så stor, ville det samtidig ikke overrasket meg om han plutselig var på benken i en Europa League-kamp ganske snart. Men igjen: Isak har ikke dårlig tid og det ville vært urettferdig å si ting som kan tolkes den veien.

– Så for å oppsummere: Isak er en hardtarbeidende, seriøs og uredd gutt, som stadig tar nye steg og utvikler seg i riktig retning. Om det blir i United gjenstår å se, men at han har en svært lys fremtid foran seg er jeg helt overbevist om, avslutter Filtvedt.