Gå til sidens hovedinnhold

Ishockey: Norge fikk sølv, men ikke opprykk

Ventspils, Latvia (NTB): Norges kvinnelandslag i ishockey smadret vertsnasjonen Latvia 6-0 i siste kamp i VM 1. divisjon. Det holdt til sølvmedalje bak Tsjekkia, som rykket opp til toppdivisjonen.

Norge har gjort en god figur i VM for de nest beste nasjonene, men tapet for nettopp tsjekkerne i annen kamp ble avgjørende. På fem kamper ble det fire seirer (én i forlengning) og ett tap for Norge.

De norske jentene gjorde jobben i siste kamp mot Latvia. Line Bialik Øien og Madelen Hansen ordnet 2-0-ledelse i første periode. Siden scoret Helen Martinsen, Andrea Dalen og Ingvild Farstad (2) i seksmålsseieren.

Med tsjekkisk tap for Østerrike i siste kamp, ville Norge tatt gull, men Tsjekkia viste tidlig vinnervilje. Etter første periode sto det 2-0, og ledelsen var doblet før sisteperioden. Til slutt endte det med 6-1-seier til Tsjekkia etter at Østerrike fikk et trøstemål på tampen.

Tsjekkia rykker opp til toppdivisjonen i ishockey-VM, mens Norge må vente på en ny mulighet. Japan tok bronse i mesterskapet. Kasakhstan på sisteplass rykket ned til 1. divisjon avdeling B. (©NTB)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen