Gå til sidens hovedinnhold

- Andreas Martinsen ønsket av andre NHL-lag

Colorado Avalanche skal ha fått henvendelser om nordmannen.

NEW YORK (Nettavisen): Bob McKenzie er ikke et kjent navn i Norge, men for nordmenn som følger NHL tett, er den kanadiske journalisten en person man respekterer høyt.

McKenzie har i en årrekke vært en av ligaens best informerte journalister og avslører en meget høy prosentandel av overganger og kontraktsigneringer i NHL.

Smigrende

Nå har han avslørt at Colorado Avalanche har mottatt forespørsler om nordmannen Andreas Martinsen. Denverlaget ligger sist i NHL og det antas derfor at klubben kommer til å gjøre vesentlige endringer i spillerstallen både før overgangsvinduet stenger 1. mars og etter at sesongen er ferdigspilt.

- At andre lag er interessert i meg, er selvfølgelig positivt, sier Andreas Martinsen til Nettavisen.

Dette betyr ikke nødvendigvis at han blir byttet bort. Veien fra den første telefonsamtalen mellom to managere og fram til at overgangspapirene blir signert, er lang og tornefull.

- Dette er ikke noe jeg har tenkt veldig mye på. Jeg vet at så og si alle på laget er til salgs akkurat nå. Vi får se hva som skjer. Vi er jo bare brikker i et større spill, som kan bli flyttet på når som helst, understreker Martinsen.

26-åringen har spilt 43 kamper og gjort to mål og fire poeng denne sesongen, på 9,40 minutter istid i snitt per kamp. Han nærmer seg sin NHL-kamp nummer 100 totalt, og står foreløpig med 98 kamper og 15 poeng.

Han har bare fem måneder igjen av kontrakten og vet ikke hva som skjer etter 1. juli. Colorado kommer ganske sikkert til å gjøre utskiftninger i stallen. Nettopp derfor er det betryggende at navnet hans genererer interesse hos andre lag.

Potensiell familieutfordring

Martinsen har både rukket å bli far og forlovet mens han har vært i Avalanche. For familiens del vil det være kjipt å måtte bryte opp røttene i Denver nå.

- Ja, selvfølgelig. Nå er vi her og har blitt kjent med byen og laget, og har et lite nettverk her. Hockeymessig kunne man fått en ny giv hvis man blir tradet, selvfølgelig, men det kan også gå begge veier. Det vanskeligste hadde nok vært hvordan man skulle gjort det med familien.

Den sikreste prevensjonen mot klubbskifte er å vinne kamper. Det har Colorado slitt tungt med de siste månedene, men forrige match ble en opptur, med seier 5-3 mot Winnipeg Jets.

- Det var deilig, selvfølgelig. En etterlengtet seier, for å si det sånn. Vi trengte den. Vi må bygge på den og få en bra avslutning, sier Martinsen til Nettavisen.

Les også

Zuccarellos superrekke er vraket - ny superrekke på gang

Les også

Avalanche-keeperen ute for sesongen

Les også

Andreas Martinsen ba om unnskyldning etter scoring

Les også

Imponert over hvor nøye NHL følger norsk ishockey

Kommentarer til denne saken