N.Y. RANGERS – EDMONTON 5-3 :

NEW YORK (Nettavisen): Da det ble New York Rangers’ tur til å velge en spiller i første runde av draften i 2012, falt valget på Brady Skjei. Klubbledelsen mente at han minnet dem om lagets nåværende kaptein, Ryan McDonagh.

Godt over fire år senere har Skjei bare spilt 18 kamper i NHL. Det er fair å si at han ikke har innfridd de store forventningene – ennå.

Hvorfor skriver en norsk avis om dette, vil sikkert noen lesere spørre seg. Vel, Brady Skjei er «den tredje nordmannen» som spiller i NHL akkurat nå – hans oldefar emigrerte fra Norge, og Skjei er stolt over sine norske aner.

Dessuten er Skjei i ferd med å få sitt gjennombrudd.

Natt til fredag bidro han med to assists i 5-3-seieren mot Edmonton Oilers. Han fikk 17,50 minutter istid, som var mer enn tre av de fem andre backene. Og etterpå vanket det skryt.

- Han har utviklet seg veldig bra. Han ser isen mye bedre enn i fjor, sier Rangers-trener Alain Vigneault til Nettavisen.

Skøyteferdigheter

Vigneault sier rett ut at Skjei ikke imponerte ham i sesongoppkjøringen, som treneren omtaler som «middelmådig» for den unge backens del, men etter at de tellende kampene startet, har det gått rett vei med spillet til Brady Skjei.

- Det å gjøre det rette spillet, og det å skøyte ut av egen sone med pucken, det er en av hans beste sider. Når han er under press og blir stresset, kan han skøyte seg ut med pucken i behold, beskriver Vigneault.

Forrige sesong fortalte Skjei til Nettavisen at han hadde planer om å besøke Norge i sommer, men det ble det ikke noe av. Det står imidlertid fremdeles på agendaen til familien Skjei.

- Vi planlegger en tur neste sommer. Familien min har planer om å reise til Irland for å spille golf og så reise til Norge. Oslo, tror jeg. Jeg er ikke helt sikker på hvor i Norge forfedrene mine vokste opp, sier Skjei til Nettavisen.

Saken fortsetter under

Mer komfortabel

Han er også enig med trener Vigneault om at han har gjort framskritt på isen.

- Jeg blir mer og mer komfortabel for hver kamp. Jeg har gjort noen poeng også, noe som er hyggelig. Det har gått fint så langt. Jeg prøver å bruke skøyteferdighetene til min fordel. Trenerne her liker det.

- Hva må du oppnå denne sesongen for være fornøyd med din personlige innsats?

- Helt ærlig vil jeg bare gjøre mitt beste. Jeg har noen mål, men ikke veldig fastsatte. Jeg vil bare hjelpe laget med å vinne, sier Skjei til Nettavisen.

Det går fenomenalt bra så langt. Seieren mot Edmonton Oilers var Rangers’ sjette på de sju siste kampene.

P.S. Teknisk sett er det rimelig å si at Dustin Byfuglien i Winnipeg Jets er «den tredje nordmannen» i NHL, ettersom han også har norske aner og kom inn i ligaen før Skjei. Så i tillegg til Mats Zuccarello i Rangers og Andreas Martinsen i Colorado Avalanche, er det altså minst to andre spillere med røtter i Norge.

Se høydepunkter fra Rangers' seier over Edmonton:

HTML EMBED

Hør hva Zuccarello hadde å si om kampen og om stjerneskuddet Connor McDavid:

HTML EMBED
embedNAvideo("YJCrCN8eLKeU7Uk0dpAwFg", false)