FRISK ASKER - STAVANGER OILERS 2-1 (2-2 i kamper):

ASKER / OSLO (Nettavisen): Frisk Asker slo Stavanger Oilers 2-1 etter spilleforlengelse i den fjerde sluttspillfinalen i ishockey fredag.

Dermed står det 2-2 i kamper mellom de to lagene og spenningen lever videre. Lagene har nå vunnet to hjemmekamper hver.

Vinnermålet ble scoret av 18 år gamle Magnus Geheb i forlengelsen. Trener Sune Bergman passet på å skryte av den unge matchvinneren etter det dramatiske oppgjøret i Askerhallen.

- Jeg er ikke overrasket når man ser på hvordan han har spilt så langt i sluttspillet. Han har gått inn og spilt som han ikke har gjort annet, sier Frisk-treneren til Nettavisen.

- Han spiller som fullverdig seniorspiller og usedvanlig talentfull, tilføyer svensken.

Spesielle regler

Den lokale unggutten Geheb har likevel bare spilt i NM-sluttspillet for Frisk Askers elitelag. Tidligere i sesongen har han kun figurert i U20-mannskapet til klubben.

Trener Bergman forteller at han gjerne ville ha med den 18-årige løperen allerede fra høsten av, men forklarer hvorfor han aldri var på isen i Getligaens grunnspill.

- Han vurderte å gå på college i Nord-Amerika en stund, og der kan man ikke ha spilt profesjonell ishockey, som det heter. Han har ikke fått betalt en krone, men det er likevel proffidrett vi holder på med her. Men han bestemte seg til slutt, og det er vi jo glade for. Jeg tror han også synes dette var ganske gøy, fortsetter Bergman overfor Nettavisen.

Geheb ville ikke ta all æren for vinnermålet da han ble intervjuet i TV-sendingen like etter avgjørelsen.

- Jeg får en jævlig bra pasning og jeg stikker bare fram kølla. Jeg er heldig og den spretter inn, sa matchvinneren til TV 2.

- Dette betyr kjempemye. Jeg har vokst opp her og spilt hockey her siden jeg var seks og det å score et avgjørende mål betyr dritmye. Det er helt absurd, det er nesten så jeg ikke kan tro at det har skjedd, sier Geheb.

Feilaktig annullert

Det sto 1-1 etter ordinær tid.

Drøye tre minutter var spilt av første periode da Stavanger Oilers burde tatt ledelsen. Tommy Kristiansen satte nemlig pucken i mål, mens den lå løs mellom beina på Frisk-keeper Kenneth Helgesson, men dommerne hadde allerede blåst og annullerte dermed Oilers-scoringen.

TV-bildene viste at det nok var en feil avgjørelse.

Likevel ville ikke Kristiansen slakte dommerne helt for innsatsen i Askerhallen denne gangen. I Oilers var man langt mer misfornøyd med karene i sebrastripene ved forrige finalekamp. Da ble siddisenes mange utvisningsminutter heftig diskutert.

- I dag synes jeg de generelt sett legger seg på en linje som er glimrende. Selv om de tar ifra meg et mål i første periode, påpeker Kristiansen i samtale med Nettavisen.

- Det er irriterende at vi ikke vinner. Jeg synes vi dominerer i den fjerde perioden, skyter i tverra og flere skikkelig store sjanser, poengterer Stavanger-profilen.

- Kunstscoring

Det sto det målløst etter den første perioden i Asker.

I periode nummer to skulle det bli nettsus og Vinny Saponari åpnet showet etter åtte minutter og 47 sekunders spill av perioden.

Henrik Ødegaard lempet pucken inn mot mål, men den traff skøyta til Oilers' Henrik Solberg. Nesten liggende, og med ryggen mot mål, klarte likevel Saponari å lure pucken i nettet på utrolig vis.

- En kunstscoring, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Hjemmelaget kom imidlertid fort ned på jorden igjen, da gjestene utlignet i undertall etter elleve minutter og fire sekunders spill av perioden.

Frisk mistet pucken i farlig posisjon og Stavanger kunne angripe tre mot to. Dan Kissel fikk pucken ute på kanten og satte den sikkert opp i nettet.

Dette var åttende sluttspillkamp på rad at Kissel noterte seg for målpoeng. Det var også amerikanerens tiende mål i sluttspillet.

Forlengelse

Stavanger og Kissel hadde også et par andre fete sjanser tidlig i andre periode, og gjestene var det førende laget, men etter at 40 minutter av kampen var unnagjort, var lagene fortsatt like langt på stillingen 1-1.

Stavanger beholdt også et lite initiativ i den siste perioden, men begge lag hadde gode sjanser og det bølget mye fram og tilbake på isen.

Ingen av de to lagene klarte imidlertid å avgjøre kampen i løpet av ordinær spilletid og dermed gikk det hele til spilleforlengelse.

Begge lag hadde gode sjanser til å avgjøre det hele. Oilers Mats Larsen Mostue var millimetre ifra da han satte pucken i overliggeren bak Helgesson-

Til sist var det altså Magnus Geheb som fikk pucken i mål. 18-åringen sikret med det seieren for moderklubben, seg selv og rundt to og et halvt tusen entasiastiske askerbøringer rundt isen.

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!