Gå til sidens hovedinnhold

Norge misbrukte stor seierssjanse mot Finland: - Man vil alltid ha mer

Kvartfinalehåpet lever fortsatt, men nå blir avansementet vanskeligere.

NORGE - FINLAND 2-3 (1-0, 0-2, 1-0, 0-1):

Norge hadde en av sine beste muligheter noensinne til å slå hockeystorheten Finland lørdag.

Oppgjøret gikk til spilleforlengelse, der Norge spilte over 1.40 minutter i overtall, men ikke maktet å sette vinnermålet. Isteden kontret Finlands utviste spiller inn 2-3 rett etter å ha kommet ut fra utvisningboksen.

Markus Hännikäinen gjorde ingen feil aleine med Lars Haugen. Utur for de norske spillerne, men også noe udyktighet i sekundene like før.

Finnene har hatt et svakt VM så langt og kampen var i lange perioder jevnspilt. Andreas Martinsen reddet norsk poeng med å presse inn 2-2 like før tredje periode var over.

- Martinsen trykket den inn helt mot slutten, og det var fantastisk deilig. Så klart, man blir jo litt skuffet når man taper i sudden, men om et par timer kommer vi nok til å være fornøyde. Vi scoret med 30 sekunder igjen. Keeperen ble tatt ut, men som oftest går det ikke. Poenget er bra, men man vil alltid ha mer, sa målscorer Anders Bastiansen til NTB.

Dessverre for Norge klarte man ikke å sette pucken som ville holdt laget foran Finland i kampen om avansement. Det skjedde til tross for en meget beleilig finsk utvisning, sett med norske øyne, i sluttsekundene.

- Hadde power-playet vært litt skarpere, særlig i fire mot tre her i underkant av to minutter, da må man klare å produsere flere skudd enn det vi fikk til, oppsummerte Eurosport-ekspert Espen Shampo Knutsen.

Fornøyd med poeng

De norske spillerne var likevel glade for poenget de fikk med seg. Profilene Patrick Thoresen og Mathis Olimb var blant dem som ikke tok sluttresultatet så tungt.

- Det er veldig bra å ta et poeng mot Finland. Det er en kjempeinnsats av laget igjen. Samtidig er man skuffa over at det ikke blir to eller tre poeng, oppsummerte Mathis Olimb overfor Eurosport.

Han var på isen da Norge mislyktes i spill fire mot tre. En norsk avslutning ble blokkert og pucken gikk deretter rett til matchvinner Hännikäinen.

- Jeg synes man skal ta de skudda og de mulighetene, ellers gjør man aldri mål. Nå spratt den i et leggskinn og de fikk en frisjanse. Det er sånt som skjer, fortsatte Olimb.

Overtok viktig fjerdeplass

Finland lå faktisk bak det norske landslaget på puljetabellen før nabofeiden i Paris. Et overraskende klart nederlag for vertsnasjon Frankrike, samt poengtap mot Tsjekkia, gjorde at det ishockeyfrelste landet i øst lå på etterskudd etter fire innledende kamper.

Petter Thoresens gutter tok også ledelsen tidlig i VM-duellen, men dessverre holdt det ikke til seier. Men det startet meget lovende for de norske ishockeygutta. Norge dominerte innledningsvis, og fikk også ledermålet halvannet minutt før den første perioden var ferdigspilt.

Veteranen Anders Bastiansen var mannen som styrte inn et skudd fra Mattias Nørstebø bak Finland-målvakta Joonas Korpisalo. Sistnevnte spiller til daglig i NHL for Columbus Blue Jackets.

Men en mindre god midtperiode ga to baklengsmål som holdt til finsk ledelse helt til sluttsekundene av ordinær tid. Juuso Hietanen overlistet først Haugen fra nesten død vinkel, før Julius Honka fikset finsk ledelse mindre enn tre minutter seinere.

Nok av muligheter

Finske utvisninger ga Norge sjansen i overtall også tre ganger i den tredje perioden, uten at det ble uttellling i mål.

Et stolpeskudd fra Mathis Olimb var det nærmeste nordmennene kom en utligning i power play.

Mot slutten hjalp det derimot å ta ut keeper Lars Haugen for å kunne bruke en ekstra utespiller. Andreas Martinsen kjempet inn 2-2 med bare 29 sekunder igjen.

Norge har åtte poeng etter fem av sju kamper i gruppespillet. Finland gikk forbi Norge og har ni som følge av det avgjørende overtidsmålet.

Det norske laget må ha en dose hjelp for å klare målet om kvartfinale. Norge må mest sannsynlig vinne mot Hviterussland, mens Finland ikke kan ta mer enn to poeng på sine resterende kamper.

Søndag møter finenne Sveits, som lørdag tok en storskalp med å bli første lag som slo Canada i dette mesterskapet. Finland avslutter gruppespillet mot canadierne tirsdag.

Også Norge har igjen et oppgjør mot Canada, i tillegg til den meget viktige duellen mot Hviterussland i siste kamp.

Les også

Snakker om skrekkskaden for første gang: - Som om en bombe gikk av i hodet mitt

Kommentarer til denne saken