Gå til sidens hovedinnhold

Norge snytt mot Sverige

Skulle hatt mål godkjent 43 sekunder før full tid.

NORGE - SVERIGE 2-3 (0-0, 0-1, 2-2):

Etter stortapet mot Tsjekkia på torsdag, skulle de norske hockeygutta revansjere seg mot Sverige, lørdag.

Slik gikk det, dessverre ikke. «Söta bror» viste seg for sterke for de norske guttene, og vant til slutt kampen 3-2.

Våre menn spilte en god kamp, men ble straffet hardt for små perioder med litt for dårlig konsentrasjon og en dommerfeil helt på tampen av kampen.

- Dommerskandale

Norge fikk nemlig egentlig 3-3-målet som ville vært så viktig med43 sekunder igjen å spille. Målet ble likevel feilaktig annullert. Det mener Eurosport Norges kommentatorduo, Espen Shampo Knutsen og Asbjørn Myhre.

Spillet ble blåst for blokkering, uten at dommeren hadde grunn til det. Pucken var alltid fri, og spillet skulle aldri vært avblåst. Mats Trygg satt dermed egentlig inn 3-3.

- For et drama dette ble! Vi er så nær en VM-sensasjon i Moskva. Er vi snytt for mål her, Espen?, lurte Myhre.

- Ja, vi er det, svarte Shampo kontant.

- Svenskene må altså ha dommerhjelp for å slå oss, konkluderte Myhre.

Også i studio etter kampen ble dommerne slaktet.

- Det er en stor dommerskandale. Keeperen har aldri pucken. Det er helt klart en stor, stor dommerskandale, mener Alexander Bonsaksen.

Trolig ikke kvartfinale

Norge står nå med fem poeng på fem kamper i gruppe A, og har to poeng opp til Sveits, som ligger på fjerdeplassen som gir kvartfinalespill.

Det må trolig en liten hockeysensasjon til for at Norge skal ta seg til kvartfinale nå.

Kazakhstan ligger på den utsatte sisteplassen i gruppa som gir nedrykk etter VM. De har kun to poeng.

Norge møter Russland på mandag, før de skal spille mot Latvia på selveste 17. mai.

Fire utvisninger

Den første perioden av kampen ble en målløs affære, hvor utvisningene stod i fokus. Norge endte på hele fire utvisninger, mens svenskene hadde én.

Det var mer forsvarrufs enn stygt spill som sørget for utvisningene, og landslagsledelsen var klare på at laget måtte være mer konsentrert i de to siste periodene, dersom dette skulle gå veien.

Spillemessig skapte svenskene mest de første 20 minuttene, men maktet ikke å få pucken i mål.

Mats Zuccarello Aasen hadde Norges største sjanse, i power play, men heller ikke vår største stjerne fikk overlistet motstanderens målvakt.

Tok bare 56 sekunder

Der den første perioden var målløs, gikk det bare 56 sekunder før det ble scoring i midtperioden.

Svenskene utnyttet svakt norsk forsvarspill, og det hele endte med at Zuccarello var uheldig og satt pucken i eget mål. Gustav Nyquist var svensken som stod bak målet.

- Det ser ikke bra ut i det hele tatt. Vi ser ut til å ha full kontroll, men så får svensken gå rett inn, og pucken havner mellom beina på Lars Haugen i buret. Unødvendig, konkluderte Shampo etter målet.

Lars Haugen spilte for øvrig en stor kamp i det norske buret.

De norske guttene tok seg opp utover i omgangen, men stillingen var fremdeles 1-0 til svenskene da nye 20 minutter var spilt.

Slapp inn i power play

Også i den tredje perioden startet det på verst mulig måte for Norge. Omgangen var bare to og et halvt minutt gammel da svenskene doblet ledelsen. Det hele skjedde mens Norge spilte i overtall.

- Det var det siste vi ville se, akkurat nå, innrømmet Shampo Knutsen i kommentatorboksen i Moskva.

Martin Lundberg gjorde svenskenes 2-0-scoring på retur.

Rosseli-mål til liten nytte

Det tok likevel bare ett minutt til, og Norge var inne i kampen igjen. Mats Rosseli Olsen scoret etter assist fra Mathis Olimb.

Johannes Johannesen fyrte av et skudd, som endte den svenske keeperen reddet. Deretter snappet Olimb opp pucken, og spilt til Rosseli, som hamret inn reduseringen.

En vakker scoring av det norske laget.

Tok ut keeper

De norske guttene hang stadig godt med i kampen, og hadde muligheter for utligning i overtall med en halv periode igjen av kampen.

Dessverre gikk ikke pucken i mål, og i stedet fikk svenskene uttelling da de to minutter senere var laget som hadde en spiller mer på banen. Robert Rosen utnyttet at Ken Andre Olimb var utvist, og satt inn 3-1 til svenskene.

Zuccarello Aasen kom alene med den svenske målvakten tre minutter før full tid, men hans avslutning ble reddet.

Da tok det norske trenerapparatet tak. Ut gikk keeper Haugen, og Norge spilte med seks mot fem ute på banen. Det ble det resultater av. Jonas Holøs smalt til, og foran målet styrte Andreas Martinsen inn 2-3-reduseringen for Norge.

43 sekunder før slutt scoret Mats Trygg Norges 3-3 mål som ville vært så viktig, men dommeren hadde allerede blåst av for blokkering. Dermed ble ikke målet godkjent, og Norge tapte 2-3.

Neste kamp er mot Russland. Den spilles mandag klokka 15.15.

Kommentarer til denne saken