Gå til sidens hovedinnhold

Norsk fiaskostart i VM: - Jeg savner desperasjon foran mål

Null scoringer og null poeng mot Danmark.

NORGE - DANMARK 0-3 (0-0, 0-2, 0-1):

Håpet om en kvartfinaleplass i VM fikk seg en reell knekk allerede i åpningskampen mot Danmark for det norske ishockeylandslaget.

Selv ikke med Mats Zuccarello på isen i Moskva klarte Norge å få flyt i angrepsspillet. Det store problemet til Roy Johansens menn var uttellingen. Og da Danmark i tillegg utnyttet flere norske feil i forsvar, ble sluttresultatet til slutt helt begredelig for Norge.

På forhånd pekte Ole Eskild Dahlstrøm på keeperne som en avgjørende faktor i den viktige VM-premieren. Der kom Danmarks Sebastian Dahm klart best ut, selv om Lars Haugen ikke kan lastes for noen av de norske baklengsmålene. Norge skjøt 44 ganger mot den danske kassa, mens Haugen stoppet 26 av 28 pucker.

Se fullstendig kampfakta her (ekstern lenke)

- Jeg savner den desperasjonen foran danskenes mål. Der var Dahm litt for god i dag, kommenterte MAX-ekspert Patrick Thoresen etter kampslutt.

- Altfor dårlig

Selv om Danmark pådro seg klart flere utvisninger, maktet ikke Norge å sette pucker i mål. Farlig spill med høy kølle var en gjenganger, først og fremst representert ved Lars Eller. Montreal Canadiens-profilen fikk to pluss to minutter i boksen to ganger, og totalt ti utvisningsminutter for lignende forseelser.

De norske mulighetene med en spiller ekstra ble dessverre sølt bort, én etter én. Til sammen spilte Norge over et kvarter med en spiller mer på isen.

- Vi klarer ikke å utnytte de mulighetene vi får både i fem mot tre og fem mot fire. Og vi er ikke effektive nok. Vi spiller bra, men avslutningene er ikke bra nok. Det er det som teller i hockey. Å få pucker inn i målet. oppsummerte landslagssjef Roy Johansen overfor MAX.

- Det er frustrerende at vi ikke scorer. Det er altfor dårlig med så mye overtallspill, fortsatte han.

Marginer

Helt i starten av oppgjøret var Norge millimetre fra å få en ordentlig marerittstart. Det var bare spilt rundt 25 sekunder da Lars Eller førte pucken inn i i norsk sone.

En kjapp vending skapte så massevis av rom for Jannik Hansen ute ved blålinja. Vancouver Canucks-spilleren dundret til på første touch og traff stolpen ved siden av Lars Haugen.

Danmark fortsatte dominansen i innledningen, og også den tredje NHL-proffen i laget, Nikolaj Ehlers, fikk en god mulighet. Haugen stoppet Winnipeg Jets-talentet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Da Eller satt utvist i den første gangen for farlig, tok Norge fullstendig over føringen i spillet. Anført av en pasningssikker og bevegelig Mats Zuccarello kom Norge til flere store sjanser, men Danmark-målvakt Sebastian Dahm sto imot.

Seinere dundret Ole-Kristian Tollefsen et slagskudd opp i tverrliggeren, og Andreas Martinsen hadde også marginer imot da hans avslutning ble stoppet av skaftet på spaken til Dahm.

Sovnet i timen

Den dårlige uttellingen fikk Norge svi for tidlig i andre periode. Nicklas Jensen gjorde ingen feil aleine med Haugen. Henrik Ødegaard var uoppmerksom da Jensen fikk motta pasningen fra Frederik Storm. AHL-spilleren fra Hartford Wolf Pack fintet ut Haugen og scoret ledermålet før det var spilt et minutt av perioden.

Om de første 20 minuttene var positive for Norge, var de neste 20 det motsatte. En ny tellefeil i det norske forsvarspillet tillot at backen Jesper B. Jensen upresset kunne komme fram og øke til 2-0 fra kort hold.

En ny Eller-utvisning for høy kølle, denne gangen i fire minutter, hjalp heller ikke Norge nærmere på resultattavla.

Frisk Askers veteran Anders Bastiansen fikk muligheten mutters aleine med Sebastian Dahm tidlig i den tredje perioden, men kom for nær til å løfte pucken over Graz 99ers-keeperen.

Tross flere norske overtallsspill var Danmark vel så nærme 3-0 som Norge var en redusering. Midtveis i perioden skjøt Patrick Bjorkstrand i krysstanga aleine med Haugen.

Heller ikke da Lars Eller sonet sine siste fire minutter i fryseboksen fikk Norge sprukket nullen. Isteden kunne Nicklas Jensen sette inn Danmarks tredje 15 sekunder før slutt, da Norge spilte med seks utespillere og uten keeper.

Kommentarer til denne saken