Gå til sidens hovedinnhold

Norsk hockeylegende legger opp

Håper å avslutte karrieren med åttende NM-gull.

Den mangeårige Stavanger Oilers-profilen Christian Dahl-Andersen gir seg med ishockey etter denne sesongen.

Det bekrefter 36-åringen selv på Instagram mandag.

- Etter mange runder i tenkeboksen har jeg bestemt meg for å legge skøytene på hylla. Selvfølgelig har det vært en utrolig vanskelig beslutning å ta, men jeg er glad for alt jeg har fått oppleve i min karriere og jeg gleder meg til å starte på et nytt kapittel, forteller Dahl-Andersen.

Han mener han ikke har klart å spille på det nivået han forventer av seg selv denne sesongen.

- Selv om jeg ikke føler meg for gammel har jeg bestemt meg for å prioritere andre ting i livet. De neste ukene handler alt om å vinne et siste NM-gull og nyte de siste ukene av karrieren sammen med hele Oilers-familien, tilføyer han.

Bøtte-spesialist

Dahl-Andersen har vunnet NM-sluttspillet hele sju ganger. Fem av dem er vunnet på rad med Stavanger Oilers i perioden 2012-2016.

- Jeg har egentligt fått oppleve alt jeg drømte om. La gå at det ikke ble noen karriere i utlandet. Jeg fikk alt i Oilers. Bronsemedaljene allerede i første elitesesong. Det første NM-gullet. Den første triumfen i nye DNB Arena. Og selvsagt den magiske helgen helgen i Rouen med seier i Continental Cup. Disse er vel kansje de mest spesielle, sier den kommende hockeypensjonisten til Stavanger Oilers' nettsted.

- Det aller viktigste kan imidlertid ikke knyttes til enkelthendelser. Det handler om ha fått prestere sitt beste. Perioden i rekke med Martin Strandfeldt og Juha-Pekka Loikas var spesiell. Jeg fikk oppleve å spille min beste hockey. Det er jeg evig takknemlig for, avslutter en rørt Christian Dahl-Andersen.

Slo seg til ro

Første gang han vant NM-sluttspillet var imidlertid helt tilbake i 2002. Den gangen spilte han for Frisk Asker.

Seinere var den anvendelige forwarden innom Trondheim og Stavanger Oilers, før han prøvde seg på nivå to i Sverige for Arboga. Men det tok ikke lang tid før han var tilbake i Oilers.

De siste tolv sesongene har Dahl-Andersen bare holdt til i Rogland. Elleve av årene har han figurert i Stavangers drakt. I sesongen 2008-2009 trappet han ned midlertidig og spilte litt for Forus/Sandnes.

Les også

Tandes gest får Stöckl til å reagere: - Ikke bra

Les også

Storhamar vant verdensrekordkamp mot Sparta

Les også

Lørenskog klarte ikke avgjøre mot Lillehammer

Kommentarer til denne saken