Gå til sidens hovedinnhold

Ny rolle for Zuccarello i Rangers

Mats Zuccarello må tilpasse seg en målfarlig nykommer.

N.Y. RANGERS – BOSTON 5-2:

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello var den beste poengplukkeren i New York Rangers forrige sesong, med 26 mål og 61 poeng.

Han kommer sannsynligvis til å kjempe om den samme statusen denne sesongen, ettersom han har hatt sin beste sesongstart noensinne og står med fem poeng etter sju matcher.

Likevel er det tydelig at nordmannen har fått en litt annen rolle i laget i innledningen av den nye sesongen. I matchen mot «Original Six»-rivalen Boston Bruins var ikke Zuccarello like ofte å se i sin vante posisjon langs høyrevantet i overtallsspill som han normalt er. Her liker også Brandon Pirri seg best, nemlig.

Dermed velger trener Alain Vigneault å rotere på hvem av dem som spiller hvor. Både Zuccarello og Pirri har spilt der denne sesongen, og begge to har også vært høyreback i perioder. Ofte trekker Zuccarello inn for å gjøre plass til Pirri på vingen, hvis de er på isen samtidig.

Lokkedue

- Jeg spiller litt mer i midten, for jeg er ikke i nærheten av å skyte sånn som ham, så det er bedre at jeg er lokkedue, sier Zuccarello til Nettavisen.

Det er faktisk ikke så mange i hele NHL som matcher håndleddsskuddet til Pirri.

(artikkelen fortsetter under bildet)

HTML EMBED

I kampen mot Boston scoret han to ganger. Det første med sitt patenterte håndleddsskudd helt oppe i krysset. 25-åringen har gjort fire mål og seks poeng på sine sju første kamper i Rangers-drakten, etter at han ble hentet inn for meget beskjedne 1,1 millioner dollar i sommer.

- Pirri har et bra skudd. Vi har fire rekker som går bra, som kan gjøre mål, og da er det ikke så mye press på én enkelt rekke. Sånn som i dag: Rekka vår fungerte ikke så bra, men det gjorde de andre og så vinner vi 5-2. Det sier litt om at vi har et ålreit lag, mener Zuccarello.

Skrekkstart

Rangers stilte som soleklar favoritt i den NBC Sports-sendte kampen, ettersom Boston manglet både første- og andrekeeperen sin og dessuten var i aksjon under 24 timer tidligere

Boston tapte 0-5 natt til onsdag, og byttet keeper etter at det unge tredjevalget Malcolm Subban for andre gang på to kamper i karrieren viste seg å ikke holde mål i NHL ennå.

Lett match?

Nei.

Det tok ikke mer enn ti sekunder før David Pastrnak scoret for bortelaget og hjemmefansen ble stilnet. New York Rangers tok over initiativet etter dette, men også den andre scoringen i kampen var det Boston som sto for.

Og den var skrekkelig for Rangers’ stjernekeeper Henrik Lundqvist.

23 år gamle Austin Czarnik fikk sitt første NHL-mål noensinne da hans håndleddsskudd fra langt hold på uforklarlig vis snek seg gjennom Lundqvist og så vidt over målstreken.

- Vi gir dem to mål i første, så er vi det beste laget etterpå. Tror jeg, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Deres svakeste kamp så langt denne sesongen?

- Det var nok det, men vi gjør det vi må for å vinne.

Våknet først midtveis

Først 10,44 ut i andre periode klarte New York Rangers å svare, i et power-play mens målscorer Czarnik satt utvist. Derek Stepan fant Rick Nash alene foran mål med en fin pasning, som Nash forsøkte å styre forbi Zane McIntyre.

Bostons keeper reddet, men Nash viste følsomme hender og vippet returen over ham og inn i mål til 1-2. Jimmy Vesey fikk også en assist her.

Kevin Hayes utlignet til 2-2 helt på tampen av midtperioden, med assist fra Jesper Fast og Ryan McDonagh. Spillemessig hadde Rangers hatt mye puck så langt, men også gjort fryktelig mange feil.

Topper sin divisjon

Likevel gikk laget til pause nummer to med ledelse, etter at Brandon Pirri scoret 3-2 for hjemmelaget med et av sine patenterte håndleddsskudd i krysset. J.T. Miller og Mika Zibanejad sørget for at Pirri fikk pucken i god posisjon.

Om den første scoringen til Pirri var av den vakre sorten, var det neste i kategorien «enkelt». Pirri endte opp med pucken foran et helt tomt bur og klarte å dytte den inn til 4-2 for Rangers før McIntyre eller andre rakk å hindre ham. Marc Staal og J.T. Miller fikk assists her.

Bare noen sekunder senere la Jimmy Vesey på til 5-2 med en enkel styring i tomt mål etter at Derek Stepan hadde spilt pucken til Nash og nummer 61 slo en strålende tversoverpasning foran mål til Vesey, som allerede har scoret fire mål i sin første NHL-sesong.

Dette var trolig den svakeste kampen New York Rangers har spilt denne sesongen, men den endte likevel med full poengpott.

Seieren medfører at New York Rangers fortsetter sin gode sesongstart. Broadwaylaget har nå ti poeng på sju kamper og topper Metropolitan-divisjonen foran fjorårsmester Pittsburgh Penguins, som har ni poeng.

Les mer

Derfor ble Zuccarello trukket 3,5 millioner kroner i lønn

Les mer

Zuccarellos beste sesongstart noensinne

Les mer

Treneren tok en alvorsprat med Andreas Martinsen – det forandret alt

Les mer

Zuccarello med klar beskjed til Rangers' nye stjernespiller

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene