RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UTESTENGT: Russland er som nasjon utestengt fra OL i Sør-Korea. Neste uke kommer det russiske ishockeylandslaget til Norge for å delta i firenasjonersturneringen på Hamar.
UTESTENGT: Russland er som nasjon utestengt fra OL i Sør-Korea. Neste uke kommer det russiske ishockeylandslaget til Norge for å delta i firenasjonersturneringen på Hamar. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

OL-utestengte russere møter Norge i ishockey

Sist oppdatert:
Nektes ikke deltakelse i turnering på Hamar.

Russlands OL-utestengte ishockeyspillere spiller neste uke mot blant annet Norge i firenasjonersturneringen på Hamar. Norge har ingen planer om å nekte dem det.

Til uken kommer et russisk lag med KHL-spillere til Hamar for å spille kamper mot Norge, Slovakia og Frankrike. Tirsdag ble Russland som nasjon nektet å delta i neste års OL i Pyeongchang.

Norges Ishockeyforbund forholder seg derimot til Det internasjonale ishockeyforbundet og vil derfor ikke nekte russerne å delta i Hamar OL-amfi.

- Har dere vurdert å nekte Russland deltakelse i Meca Hockey Games? spurte TV 2 generalsekretær Ottar Eide onsdag.

- Vi har ikke vurdert det, for selv om dette er en oppkjøringskamp til OL, er det internasjonal pause i kalenderen til Det internasjonale ishockeyforbundet. Frankrike er med, og de skal ikke til OL, så dette er en egen turnering. For oss er det en del av oppkjøringen til OL, svarte Eide.

Landslagssjef Petter Thoresen har fått forfall fra de to backene Mattias Nørstebø og Alexander Bonsaksen. Storhamar-backen Christian Bull er tatt ut som ny mann i troppen.

Det er den siste turneringen Norge skal ha før OL i Sør-Korea i februar.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere