Ishockeyprofilen Patrick Thoresen (33) vender hjem til Norge og skal spille for moderklubben Storhamar fra neste sesong.

TV 2 og Hamar Arbeiderblad meldte først om overgangen.

- Jeg har hatt en følelse av at det var dette jeg ville i mange måneder. Men det var ikke før mandag at jeg skrev under kontrakten, sier Thoresen til TV 2 og forteller at han ga Storhamar et muntlig «ja» før VM.

- Jeg har vært usikker på om jeg gjør det riktige valget, så det har vært viktig for meg å få en åpning fra 1. til 31. desember til å dra til utlandet. Jeg tror det er gunstig for begge parter dersom det viser seg at jeg har gjort et valg som jeg ikke var klar for, fortsetter han.

Thoresen skal ha skrevet under på en ettårskontrakt.

TV 2 skriver videre at Storhamar lenge har vært usikre på om de har kunnet tilby Thoresen et godt nok tilbud, men dette skal ha blitt løst ved å kjøpe ut amerikanske Joey Tenute fra hans treårskontrakt.

Konkrete forhandlinger med Thoresen skal ha startet tidlig denne uken og en avtale mellom partene skal ha blitt landet allerede tirsdag.

Thoresen har spilt 16 sesonger i utlandet, senest i sveitsiske ZSC Lions. Han har tidligere uttalt at han vil avslutte karrieren i Storhamar, men det er først nå bekreftet at han skal spille der allerede fra høsten.

33-åringen var også nær en retur til Storhamar sist sesong, men valgte da å ta et år i sveitsiske i den sveitsiske klubben.

Thoresen har tidligere spilt for klubber som Edmonton Oilers, Philadelphia Flyers, Djurgården, Salavat Julajev Ufa og SKA St. Petersburg.

Thoresens yngre bror Steffen Thoresen ble klar for Storhamar tidligere i måneden.

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!