PITTSBURGH PENGUINS - N.Y. RANGERS 6-3:
4-1 i kamper

New York Rangers og Mats Zuccarello var langt unna å levere etter forventingene i dette NHL-sluttspillet.

Seint lørdag ble det klart at laget røk ut allerede i femte kamp i den første sluttspillsrunden mot Pittsburgh Penguins.

Som i forrige kamp hjemme i New York, slet Rangers voldsomt med å forsvare seg mot Pittsburghs mange målfarlige spillere. Det fikk stjernemålvakt Henrik Lundqvist (34) erfare mest av alle.

- I den andre perioden ble jeg det ble pinlig å slippe inn så mange mål. Men jeg følte også på en håpløshet med tanke på at jeg ikke klarte å redde skuddene, og at stillingen ble som den ble. Det var definitivt ikke en god følelse, sa Lundqvist ifølge TSN.

Byttet ut igjen

For andre kamp på rappen ble «The King» ydmyket av målsultne Penguins-spillere, og deretter byttet ut underveis av trener Alain Vigneault. Finske Antti Raanta erstattet Lundqvist før den tredje perioden, etter at svensken slapp inn fire pucker i midtperioden.

Med 2-6 i sekken før de siste 20 minuttene hadde Rangers uansett ikke mye håp om å kjempe seg tilbake.

- Jeg har følt at jeg rett og slett ikke hadde evnene til å gjøre en forskjell de to siste kampene. Og det er smertefullt, vet du. Det er jobben min, å prøve å gjøre en forskjell der og hjelpe laget, fortsatte Lundqvist.

Rangers åpnet vinn-eller-forsvinn-oppgjøret positivt. I den første perioden tok laget ledelsen både 1-0 og 2-1. Målene ble scoret av Rick Nash og Dominic Moore.

Pittsburgh utlignet imidlertid begge ganger, takket være den tidligere Rangers-helten Carl Hagelin og prikkskytteren Phil Kessel.

Mareritt

Så kom andre periode der Henrik Lundqvist ble overlistet i tur og orden av de svart- og gulkledde vertene. Først scoret sluttspilldebutanten Bryan Rust, så økte veteranen Matt Cullen. Deretter scoret Conor Sheary, en annen debutant i NHL-sluttspillet, før Rust fant nettet for andre gang.

De tre siste målene ble satt inn over Rangers-burvokterens snaphanske på venstre side.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Selv om Henrik Lundqvist har mye rutine, og kunne skilte med solid statistikk både mot Penguins og i Stanley Cup-sluttspillet generelt, var Rangers tidvis sjanseløse i kampserien mot rivalen fra Pennsylvania.

Mats Zuccarello fikk mest istid av New Yorks løpere i lørdagens kamp. Oslogutten spilte også nesten tre minutter i overtallsspill.

Klasseforskjell

Det bidro til Rangers'trøstemål i den siste perioden. Men dessverre for Zucca og co. har klubben vært sørgelig svake med flere spillere på isen sammenlignet med Pittsburgh.

Med superstjernene Sidney Crosby og Jevgeni Malkin i spissen har Penguins banket inn åtte mål på 21 muligheter i overtall på de fem oppgjørene.

New Yorks to mål på samme antall power play blekner veldig i sammenligningen.

Ettersom Rangers røk ut såpass tidlig av sluttspillet åpner det for at Mats Zuccarello kan delta for Norge under VM i Russland. Det forutsetter dog at 28-åringen får tillatelse av laget til forlenge en allerede lang sesong med mesterskapsspill.