Gå til sidens hovedinnhold

Svenske aviser: Rosseli Olsen-skandalen var et veddemål

Sannheten kommer for en dag.

Den norske hockeyspilleren Mats Rosseli Olsen ble lagt i jern etter at han løp inn på banen i kampen mellom IFK Göteborg og Malmö onsdag.

Overfor den svenske avisen GT skal en av Rosseli Olsens lagkamerater ha bekreftet at grunnen til det skandaløse stuntet var et veddemål.

Det samme melder Aftonbladets sportsavis.

Les mer: Norsk hockeystjerne stormet svensk skandalekamp

Fjernet Twitter-postene

Kilder Aftonbladet har pratet med sier at Rosseli Olsen skal ha fått 75.000 kroner for stuntet. Veddemålet skal ha foregått mellom Rosseli Olsens lagkamerater i Frölunda, samt med noen av lagets sponsorer.

Rosseli Olsen og hans lagkamerater vant nylig gull med Frölunda, og onsdag hadde gjengen tatt turen for å se fotballkamp. Men de hadde trolig også andre hensikter.

Nordmannen stormet banen og skøyt ballen i mål før han ble ført ut av stadion av vektere. På seg hadde han en t-skjorte med skriften «SM-guld 2016», og på Twitter skrev han «Elsker IFK og Frölunda. Alltid drømt om å score mål der. Gøteborg dere er best». Kampen hadde for øvrig nettopp blitt avbrudd på grunn av at et knallskudd ble kastet inn på banen.

Posten har senere blitt fjernet.

Det har også postene fra lagkameratene som kom kort tid etter opptrinnet.

Frölunda-spillere som Ryan Lasch, Lukas Bengtsson og Sebastian Stålberg la ut støttende Twitter-meldinger med hashtagen #Backarosse. Stjernespilleren Robin Figren la dessuten ut et bilde av Rosseli Olsen som blir fjernet fra banen, sammen med bildeteksten «The winner takes it all». Det skriver GT.

Etter at postene ble fjernet ble det stille fra Frölunda-leiren. Flere svenske aviser har som sagt fått bekreftet av en eller flere spillere at Rosseli Olsen-skandalen skyldes et veddemål.

- Jeg vil ikke prate om det nå i kveld. Jeg henviser til vår pressesjef, sier en av spillerne til GT.

Rosseli Olsen har ikke besvart Nettavisens henvendelse torsdag formiddag.

Møte med Frölunda

I Sportsbladet til Aftonbladet har leserne fått anledning til å svare på en avstemning etter Rosseli Olsens oppførsel. Da nesten 5.000 lesere har sagt sin mening, er det 43 prosent som mener Frölunda bør sparke den norske hockeystjernen etter opptrinnet.

Frölunda skal ha et et møte med Rosseli Olsen om hendelsen torsdag. Kontrakten til den norske landslagsspilleren strekker seg for øvrig ut 2018.

- Det som har hendt er ikke akseptabelt. Det stemmer ikke overens med vårt verdigrunnlag, men jeg vil ikke kommentere det noe mer enn det, sier Mats Grauer i Frölunda til GT.

Får bli med til VM

Torsdag formiddag bekreftet imidlertid det norske ishockeyforbundet at banestormingen ikke vil få noen konsekvenser for Mats Rosseli Olsens spill for landslaget.

– Vi ser ikke at det får noen store konsekvenser for Mats verken for deltakelse i VM eller spill for landsalget. Det er en uheldig episode, som de har beklaget der borte, sier sportssjef Petter Salsten til NTB.

– Dette håndteres primært av Frölunda, men vi tar en prat med ham når han kommer til helgen, sier Salsten videre.

De norske hockeygutta skal straks i gang med VM-spill i Russland.

Norge spiller i gruppe A, som holder til i Moskva. Første kamp går mot Danmark 7. mai. Deretter venter Sveits 8. mai, Kasakhstan 10. mai, Tsjekkia 12. mai, Sverige 14. mai, Russland 16. mai og Latvia 17. mai.

De fire beste lagene i gruppen går til sluttspill, mens det dårligste laget rykker ned.

Les mer: Norsk hockeystjerne stormet svensk skandalekamp

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg