NORGE - LATVIA 2-3 e.f.

Ishockey-VM begynte bra for Norge i lørdagens åpningskamp mot Latvia i Herning, men så raknet det for Petter Thoresens utvalgte.

Mål av rutinerte Anders Bastiansen og Alexander Bonsaksen førte Norge opp i en 2-0-ledelse etter første periode. Men derfra og ut spilletida gikk det galt.

Latvia reduserte i midtperioden ved Rudolfs Balcers, og utlignet deretter drøyt midtveis i den siste ordinære perioden. Målscorer da var Rodrigo Abols.

Det ga lagene spilleforlengelse og minst ett poeng hver, men der tok det bare 24 sekunder før Balcers avgjorde da han styrte inn pucken forbi Norge-målvakt Lars Haugen.

- Dette var bittert. Vi ble for passive i tredje periode, men samtidig var vi nære (å ta seieren). Marginene var ikke på vår side, sa landslagssjef Petter Thoresen til Viasat 4 etter kampen.

Dermed fikk Latvia med seg et ekstra poeng som kan bli viktig i kampen om å unngå nedrykk fra VMs øverste nivå.

Videodrama

Mathis Olimb trodde han hadde gjort 3-2, men pucken ble aldri dømt inne etter at dommerne hadde studert situasjonen på video.

- Jeg var sikker på den var inne. Jeg hørte ikke noe smell fra stanga, sa Olimb til Viasat 4.

Kampen ebbet ut til avgjørelse i sudden death da Latvia og Balcers fant veien til mål på under et halvt minutt.

- Vi mistet pucken i egen sone og slapp inn et mål som for meg ser litt enkelt ut, sa landslagssjefen.

Han var skuffet over at Norge ikke skjøt mer.

- Vi gjør det litt vanskelig, fortsatte Thoresen.

Senket av kjenning

Matchvinner Balcers (21) er ingen hvem som helst i norsk ishockey. Han er delvis oppvokst i Norge og spilte for Lørenskogs ungdomsavdeling allerede tidlig i tenåra.

Etter to sesonger i romeriksklubben gikk ferden videre til Stavanger Oilers. Der skjøt utviklingen til Balcers virkelig fart under nåværende Norge-sjef Thoresens ledelse.

Latvieren opparbeidet seg et såpass godt rykte at NHL-klubben San Jose Sharks valgte ham ut i draften i 2015.

Denne sesongen har Balcers spilt for Sharks' farmerlag San Jose Barracuda i AHL. Der har den tidligere getligaspilleren gjort det sterkt med 23 mål og 25 assist på 48 kamper i grunnspillet.

Norge fortsetter VM med kamp mot OLs store sensasjonslag Tyskland i Herning søndag. Tyskerne tapte også de første kampen sin i VM mot vertsnasjonen Danmark.