RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM ryker for Bonsaksen

MISTER VM: Alexander Bonsaksen spiller ikke VM for Norge på grunn av skade.
MISTER VM: Alexander Bonsaksen spiller ikke VM for Norge på grunn av skade. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Dette er ikke bra for Norge, sier TV 2s hockeyekspert.

NORGE - FRANKRIKE 2-3:

LØRENSKOG (Nettavisen): Frankrike revansjerte fredagens 1-5-nederlag for Norge da Roy Johansens menn ble slått 3-2 i Lørenskog lørdag.

Resultatet i en treningskamp er i seg selv ubetydelig, og den norske hockeyfansen er nok mer opptatt av skadene til nøkkelspillerne Alexander Bonsaksen og Ole-Kristian Tollefsen før VM braker løs i mai.

Trener Roy Johansen bekrefter overfor Nettavisen at Bonsaksen ikke kan spille VM på grunn av hofteskaden han har slitt med den siste tiden.

- Bonsaksen har ikke mulighet til å delta i VM på grunn av skaden han har, så han er ferdig. Jeg har snakket med ham i dag, sier Johansen til Nettavisen.

- Kombinert med å Søvik er ute, er det ikke så bra. Det er litt mer usikkerhetsmomenter rundt de yngre backene som er inne, men nå er det muligheter for andre til å vise seg fram, sier Johansen.

- IKKE BRA: Hockeyekspert Bjørn Erevik håper Norge får stablet Alexander Bonsaksen og Ole-Kristian Tollefsen på beina før VM braker løs i Russland.

- To viktige spillere

Hockeyekspert Bjørn Erevik, som kommenterte kampen for TV 2, slo av en prat med Nettavisen mellom andre og tredje periode i Lørenskog. Han er klar på at Norge vil være  betydelig svekket uten Bonsaksen og Tollefsen, gitt at også Tollefsen skulle meldte pass.

- Det er to defensive krigere, som vi selvsagt skulle hatt med oss, men jeg er rimelig sikker på at Tollefsen kommer til å spille, sier Erevik til Nettavisen

Hockeyeksperten gleder seg over at Henrik Ødegård er tilbake på isen for Norge, men kommer raskt tilbake til at Norge trenger den rutinerte duoen.

- Bonsaksen og Tollefsen er begge viktige å ha med fordi det er spillere som spiller på høyt nivå til daglig i henholdsvis Finland og Sverige. Vi har ikke så altfor mange av dem å spe innpå med, sier Erevik.

- Er det krise hvis begge er ute?

- Nei, jeg vil ikke si at det er krise, men det blir tyngre. Bonsaksen spiller jo i over- og undertall også, og erfaringen hans er gull verdt for resten av gruppa. Noen krise er det ikke, men klart det er ikke bra i det hele tatt, for vi har ikke så stor bredde.

Jevnspilt

Norge fikk en drømmestart på lørdagens møte med Frankrike da Thomas Valkvæ Olsen sendte Roy Johansens menn på pasning fra Ken André Olimb.

(artikkelen fortsetter under bildet)

1-0: De norske landslagsgutta feirer Thomas Valkvæ Olsens 1-0-scoring tidlig i kampen mellom Norge og Frankrike lørdag.

Gjestene fra Frankrike brukte imidlertid ikke langt tid på å slå tilbake, og det var Rouen-spilleren Loic Lamperier som sto for utligningen.

Jonas Holøs sørget for å sende Norge tilbake i ledelsen da han i en norsk overtallsperiode lurte pucken forbi Frankrikes keeper.

I en svak norsk periode midtveis i andre periode utlignet Frankrike igjen ved Damien Fleury, som fra bak mål sendte pucken i skøyta til Anders Bastiansen og i mål.

Samme Flerury sendte Frankrike i ledelsen et drøyt minutt før andre periode var over etter at han ble spilt helt alene gjennom med Volden av Jonathan Janil.

Etter en målløs tredje periode tok Frankrike med seg seieren fra Lørenskog.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere