N.Y. RANGERS – SAN JOSE 7-4:

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello var sentral da hans New York Rangers dominerte målfesten mot San Jose Sharks - ett av NHLs aller beste lag - hjemme i Madison Square Garden natt til tirsdag, norsk tid.

Rangers-laget har åpnet sesongen sterkt, med seier mot byrivalen New York Islanders i første match, et ufortjent tap mot St. Louis Blues i andre kamp og en knallkamp mot San Jose Sharks i den tredje kampen.

I gammelt slag

Skuffelsen fra forrige sesongs exit i første runde av sluttspillet ser ut til å være borte. Nå ligner Rangers igjen på det laget som spilte seg fram til finale i 2014.

- Vi har bare spilt tre kamper. Vi har spilt bra, men det er en lang sesong og selv om vi har spilt bra i tre matcher nå, vet man aldri hva som kan skje. Det gjelder å ha fokus på neste kamp, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

San Jose Sharks' stjernegalleri med Joe Thornton, Brent Burns, Joe Pavelski og Logan Couture dro haiene fra California helt til finalen i Stanley Cup i fjor, der Rangers’ overmenn Pittsburgh Penguins ble for sterke for Sharks også.

- Snakket dere sammen før kampen om at denne matchen mot en fjorårsfinalist vil vise dere hvilket nivå dere er på?

- Ja, det er klart. Vi snakket om at vi møter et bra lag og ville få se det, smiler Zuccarello fornøyd.

(Artikkelen fortsetter under videoklippet)

Første siden Leetch

Sharks ble tidvis statister mot Rangers. Zuccarello gjorde ett mål og to målgivende, og står med fire poeng etter tre kamper, mens Chris Kreider gjorde mål og assist og nå er den første siden Brian Leetch i 1992/93 som åpner sesongen med seks poeng på tre kamper.

Totalt gjorde ni av lagets tolv forwards minst ett målpoeng.

Zucca tangert sin egen personlige rekord med de tre målpoengene - noe han har oppnådd 11 ganger tidligere.

Nå gjorde Sharks dette mer spennende enn spill og sjanser strengt tatt skulle tilsi. Den tredje perioden bød på hele sju scoringer.

Mats Zuccarello bidro som nevnt ved 1-0-målet, både med pasningen før den målgivende pasningen fra Derek Stepan til Marc Staal og gjennom å forstyrre utsikten for keeper Martin Jones, slik at han ikke så skuddet fra Staal før det var for sent.

-Det er ikke alltid man har mål eller assist, så det er hyggelig, kommenterer Zuccarello tørt.

Logan Couture utlignet til 1-1 for Sharks, før Rick Nash og Chris Kreider scoret to ganger for Rangers. Etter at Brent Burns reduserte, økte Kevin Hayes til 4-2 for New York Rangers etter en klassisk Rangers-kontring.

To mål i tomt bur

Bare noen sekunder senere scoret Jimmy Vesey sitt aller første mål i NHL, etter et herlig forarbeid av Mats Zuccarello. Nordmannen vant pucken inne i Sharks-sonen, spilte den til Stepan, som fant Vesey foran mål.

Et raskt og nydelig angrep som starter ut av ingenting fordi Zuccarello er så god til å krige til seg pucken fra motstanderne.

Burns, en av NHLs desidert beste backer, reduserte også til 3-5. Joe Pavelski skapte spenning i kampen ved å redusere til 4-5, da han styrte et skudd fra Burns forbi Rangers' keeper Antti Raanta. Dette var Pavelskis fjerde poeng i kampen. Han hadde assist på de tre første.

Målorgien fortsatte med Zuccarello, som satte pucken i mål i tomt bur etter at Sharks hadde tatt ut Martin Jones i jakten på utligning. Helt på tampen scoret Michael Grabner også i tomt bur, slik at det endte 7-4 til Rangers.