RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zuccarello fortsatt usikker på VM-spill


RANGERS-SESONGEN ER OVER: Mats Zuccarello og New York Rangers tapte 1-4 i kamper mot Pittsburgh Penguins i første runde av NHL-sluttspillet.
RANGERS-SESONGEN ER OVER: Mats Zuccarello og New York Rangers tapte 1-4 i kamper mot Pittsburgh Penguins i første runde av NHL-sluttspillet. Foto: Roy Kvatningen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Jeg vet ikke ennå, sier New York Rangers-stjernen til Nettavisen.

TARRYTOWN (Nettavisen): Mats Zuccarello vet fortsatt ikke om han kommer til å spille for Norge i verdensmesterskapet i Russland.

- Jeg vet ikke ennå, vi får se. Jeg må snakke med GM (General Manager, Jeff Gorton), så får vi finne ut hva som er best, sier Zuccarello til Nettavisen tirsdag ettermiddag.

- Skal du snakke med ham i dag?

- Ja, jeg spiller mest sannsynlig, men jeg kan ikke si det nå. Vi får se hva de synes at jeg burde gjøre. Det har jo en del og si og for å være ærlig, så vet jeg ikke. Jeg har sagt min mening, men det er de som bestemmer til slutt, med mindre jeg får valget. Da får jeg høre litt på dem, så får vi se hva det blir til.

Zuccarello legger ikke skjul på at i og med at dette er Roy Johansens siste VM, er han ekstra motivert for å være med.

- Det er siste året til Roy. Det er også en av grunnene til at jeg ville være med. Jeg har hatt ham siden jeg var 17 eller 18 og var på landslaget.

- Norge har gode sjanser, tror jeg. Om jeg spiller eller ikke tror jeg ikke har så mye å si. Det er mer sånn at det er moro for meg å være med, sier Zuccarello beskjedent.

Lite tid til hvile

Det er ingen selvfølge at Rangers slipper Zuccarello til VM. Hodeskaden han pådro seg for ett år siden var så alvorlig at han en stund mistet taleevnen. Han måtte bruke sommeren sammen med en taleterapeut, før han reiste til Tanzania for å drive veldedighetsarbeid sammen med Right To Play, og deretter gjorde comeback for New York Rangers på høsten.

Mats Zuccarello har siden spilt 86 kamper siden 7. oktober, da han gjorde comeback etter den livstruende hodeskaden. «Hvile» har blitt et fremmedord for 28-åringen fra Hasle i Oslo.

Det blir heller ikke mye hvile denne sommeren. Allerede i begynnelsen av september skal Norge spille OL-kvalifisering, før Zuccarello skal delta i et sammensatt europalag under World Cup i Nord-Amerika.

Det ville derfor ikke ha vært overraskende dersom New York Rangers ba nordmannen om å stå over VM. I et intervju med Nettavisen i forrige uke gjorde Zuccarello det klart at han ønsker å spille VM, men at det var New York Rangers som ville få det avgjørende ordet.

Sportslig viktig for Norge

Sportslig vil det naturligvis være et stort løft for Norge å få med sin største hockeystjerne. Mats Zuccarello ble poengkonge i Rangers denne sesongen, med 61 poeng på 81 kamper. Han hadde også sin beste sesong noensinne i NHL når det gjelder målproduksjon, med 26 nettkjenninger.

Hans ferdigheter som playmaker og evne til å gjøre spillerne rundt seg bedre vil utvilsomt komme til nytte når landslagssjef Roy Johansen styrer landslaget for siste gang i et verdensmesterskap. Johansen tar som kjent over trenerjobben i Vålerenga etter denne sesongen.

Norge starter VM 7. mai

Norge spiller i gruppe A, som holder til i Moskva. Første kamp går mot Danmark 7. mai. Deretter venter Sveits 8. mai, Kasakhstan 10. mai, Tsjekkia 12. mai, Sverige 14. mai, Russland 16. mai og Latvia 17. mai.

De fire beste lagene i gruppen går til sluttspill, mens det dårligste laget rykker ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere