N.Y. RANGERS – PITTSBURGH 0-5:

NEW YORK (Nettavisen): Stemningen var helt fantastisk under den ekstremt viktige kampen i Madison Square Garden natt til fredag.

I 69 sekunder.

Da kriget Eric Fehr inn 1-0 for bortelaget, og luften gikk ut av publikummet.

Oddsen var allerede imot New York Rangers, ettersom bare31,1 prosent av lagene som har ligget under 1-2 i kamper i et NHL-sluttspill har vunnet en først-til-fire-seirer-kampserie. Havner man under 1-3, er sjansen for avansement bare 9,9 prosent.

Seks minutter senere scoret Patric Hörnqvist 2-0 for Pittsburgh. Ouch!

Det ble bare verre og verre, også. Conor Sheary kontret inn 3-0 før første periode var over og Jevgenij Malkin hamret inn 4-0 tidlig i andre periode. Samme mann sørget for 5-0 tidlig i tredje periode.

Drillostil

- Det er lettere å bli ferdig med en sånn kamp som dette. Vi ligger under 0-3 etter første periode. Det er tungt, spesielt mot et lag som Pittsburgh, som legger seg bakpå og spesielt når vi ikke jobber smart nok, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Da blir det tøft, sukker han.

28-åringen mener at det ikke var arbeidsinnsatsen som manglet.

- Vi jobber hardt. Vi kjemper, men det blir litt for mye én og én. De demmer opp og spiller bra, rett og slett. Vi må gi litt ros til dem også.

- Er dette det beste du har sett av Pittsburgh på lang tid?

- De er selvfølgelig gode, men jeg føler ikke at vi kommer opp på vår standard. De ligger tett i midtsonen og spiller «Drillo-hockey», for å si det sånn.

- På pressetribunen snakker vi om at dommerne i samtlige fire kamper har favorisert Pittsburgh. Hva tenker dere i Rangers-garderoben om dette?

- Det vet jeg ikke. Det er uansett like greit at vi spiller fem mot fem, så dårlige som vi er i power-play nå. Vi får ikke gjort noe med det likevel. Vi må vinne neste kamp.

- Hvordan er trener Alain Vigneault etter en slik kamp?

- Jeg vet ikke. Vi har vært i denne situasjonen før. Det hjelper ikke å bryte ned hverandre, vi må tenke positivt. Vi må støtte hverandre og gjøre hverandre gode. Det hjelper ikke å komme til hallen i morgen og være negative, selv om alle selvsagt er skuffet her nå, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Ingen blir bedre av å være negative, legger han til.

Letang slapp suspensjon

1-0-målet til Eric Fehr var hans første i dette sluttspillet. 2-0-målet kom i et power-play da Rick Nash satt utvist, gjennom Patric Hörnqvist. Jevgenij Malkin noterte seg for en assist både ved det første og andre målet.

Ti minutter senere økte pingvinene på til 3-0. Conor Sheary stjal pucken fra Rangers’ bakerste mann, Kevin Klein, og kom alene med Henrik Lundqvist. Skuddet gikk i mål i korthjørnet.

Da andre periode startet, og hjemmefansen håpet å få se et revansjesugent, skjerpet Rangers-lag med en fandenivoldsk innstilling, fikk vi servert et ekstremt fokusert bortelag som åpenbart hadde bestemt seg for å ikke invitere hjemmelaget tilbake i kampen.

Malkin-show

Jevgenij Malkin klarte å overtale dommerne til å sende Dominic Moore i utvisningsboksen drøyt tre og et halvt minutt ut i midtperioden, og russeren scoret selv i power-playet som fulgte. Sidney Crosby viste beinmuskler bak målet til Lundqvist og da Malkin fikk pucken foran mål, fant han enkelt en ledig plass i det ene hjørnet bak den svenske stjernekeeperen.

Kampen kan vel egentlig best oppsummeres med avslutningen til Dominic Moore midtveis i andre periode, da Viktor Stålberg ga senteren sin et helt åpent mål og Moore bommet på den flagrende pucken.

Malkin scoret sitt andre mål for dagen i et nytt overtallsspill i tredje periode, og ga dermed Pittsburgh ledelsen 5-0 med 17,32 minutter igjen å spille.

Dette var pennsylvanialagets sjuende power-play-mål på fire kamper.

Malkin gjorde altså fire poeng i denne kampen. Mats Zuccarellos tidligere lagkamerat i Metallurg Magnitogorsk hadde spilt ni sluttspillkamper på rad uten scoring. Forrige gang han gjorde det, svarte han med et hat trick i påfølgende kamp. Denne gang ble det to mål og to assists.

Penguins' talentfulle keeper Matt Murray debuterte forrige gang lagene møttes denne uka. Nå står han med to kamper og to seirer, bare 0,5 i mål imot per kamp og bunnsolide 97,9 i redningsprosent.

Ny match lørdag

Den femte kampen spilles i Pittsburgh førstkommende lørdag. Hjemmeseier der vil sende Penguins videre til andre runde av sluttspillet, mens seier til bortelaget vil medføre en ny kamp i Madison Square Garden mandag.

Tampa Bay Lightning sikret for øvrig avansement til andre runde med seier 1-0 mot Detroit Red Wings natt til fredag. Alex Killorn scoret målet som sikret floridalagets fjerde seier. Lightning møter vinneren av duellen mellom Florida Panthers og New York Islanders i andre runde.

Pittsburgh eller New York Rangers møter sannsynligvis Washington Capitals i andre runde, ettersom grunnseriens beste lag leder 3-1 i kamper mot Philadelphia Flyers.

P.S. Sidney Crosby ble opprinnelig kreditert 2-0-målet, men dette ble senere endret til Patric Hörnqvist.