Zuccarello om Nye Jordal: - Det blir altfor dumt

MATS ZUCCARELLO ble tildelt The Broadway Hat av medspillerne etter sitt vinnermål mot Detroit Red Wings. Etterpå delte han sin oppgitthet over Nye Jordal Amfi med Nettavisen.

MATS ZUCCARELLO ble tildelt The Broadway Hat av medspillerne etter sitt vinnermål mot Detroit Red Wings. Etterpå delte han sin oppgitthet over Nye Jordal Amfi med Nettavisen. Foto: Roy Kvatningen (Nettavisen)

Nordmannen er oppgitt over at landslaget ikke skal kunne spille på Nye Jordal Amfi.

25.11.17 14:37

N.Y. RANGERS – DETROIT 2-1 (E.O):

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello ble matchvinner for New York Rangers hjemme mot Detroit Red Wings natt til lørdag.

Les mer: Zuccarello omsvermet av media

Han satte inn 2-1 i overtidsperioden og sørget dermed for at Rangers klatret over sluttspillstreken i NHLs østre avdeling.

Etter matchen skjøt han flere fulltreffere – men disse gikk i retning Oslo.

 

- Trist og teit

Zuccarello har selvsagt fått med seg at Oslos nye hockeystorstue – Nye Jordal Amfi – skal bygges med NHL-størrelse på banen, 56 ganger 26 meter, noe som medfører at det norske landslaget ikke kan spille tellende landskamper der, fordi Det internasjonale ishockeyforbundet krever større isflate – 60-61 ganger 29-30 meter.

- Jeg synes det er trist. Det blir teit at man skal bygge en helt ny arena i hovedstaden og så kan ikke landslaget spille der. Det blir altfor dumt. Det må folk skjønne, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

ARBEIDET med Nye Jordal Amfi er forsinket. Zuccarello mener at det derfor er tid nok til å forandre planene for isflaten i arenaen. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Selv om han ikke bryr seg om hvem som har ansvaret for det mange mener er en fadese, er han virkelig engasjert i temaet. Oppgittheten er tydelig.

- Skal ikke landslaget kunne spille i hovedstaden? Det blir flaut, sukker den norske Rangers-stjernen.

Årsaken til at Nye Jordal Amfi skal bygges med liten isflate, er at Vålerenga ønsker dette og har fått støtte fra Norges Ishockeyforbund. Oslo kommune har bare etterkommet deres ønske.

- Må gjøre endringer

Zuccarello drømmer fortsatt om å få spille OL på hjemmebane og synes det også bør være et argument.

- Nå som man ser at dette blir for dumt, må man gjøre endringer. Arenaen blir forsinket uansett. Det er bare helt teit å bygge en hall som nesten ingen andre kan bruke. Hvis vi skulle få OL, så skal vi ikke kunne spille kamper der? Skal man ha OL i Norge noen gang, må man bygge en helt ny arena. Det blir helt teit.

30-åringen har i hele sin karriere engasjert seg for å få ishockey som sport til å vokse og for å rekruttere flere barn. Dette vil ikke gjøre det arbeidet enklere.

- Barna i hovedstaden får ikke sett på landslaget. Det er Norge i et nøtteskall. Jeg tror vi lar det ligge der, avslutter Zuccarello.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Mats Zuccarello

Mest lest på Sport

Annonsebilag