Gå til sidens hovedinnhold

Zuccarello overtalte Rangers til VM-spill

Nordmannen vil stille opp for Roy Johansen i hans siste VM.

TARRYTOWN (Nettavisen): Alle spillerne i New York Rangers hadde tirsdag sine exit-intervjuer med lagledelsen i den tradisjonsrike klubben. Rangers ble slått ut av NHL-sluttspillet i første runde, etter tap 1-4 i kamper mot Pittsburgh Penguins.

Da Mats Zuccarello møtte pressen, hadde han ennå ikke hatt sitt møte. Han visste derfor ennå ikke om han får spilt VM i Russland for Norge eller om han må se mesterskapet fra tilskuerplass.

- Jeg har sagt min mening, men det er de som bestemmer til slutt, med mindre jeg får valget. Hvis jeg spiller VM, er det fordi jeg vil, ikke fordi Rangers vil, sa Zuccarello litt før klokken 12.00 lokal tid (18.00 norsk tid).

Endelig klart

Et par timer senere har han gode nyheter å komme med. Lagledelsen har sagt sitt, Zuccarello har sagt sitt – og konklusjonen er at nordmannen reiser til Moskva for å spille VM for Norge.

- Jeg skal spille VM, bekrefter Zuccarello til Nettavisen.

28-åringen ønsker å stille opp for Roy Johansen i det som blir landslagstrenerens avskjedsturnering.

- Det er en av grunnene til at jeg vil være med. Jeg har hatt Roy siden jeg var 17 eller 18 år, det er 10 år, forklarer Rangers-profilen.

I tillegg er det liten tvil om at Zuccarello ønsker å kunne gå i krigen sammen med sine norske lagkamerater, som med et godt mesterskap kan komme til kvartfinale og med et svakt mesterskap i verste tilfelle kan rykke ned.

Travelt kampprogram

New York Rangers er naturlig nok mest opptatt av sin egen framtid, og den er Mats Zuccarello en stor del av. Det spilles ikke bare VM før neste NHL-sesong starter, men også OL-kvalifisering og World Cup. Zuccarello skal være med på alt.

Det skremmer nok lagledelsen til broadwayklubben. Zuccarello spilt 86 kamper siden 7. oktober, da han gjorde comeback etter den livstruende hodeskaden han ble påført i april i fjor.

- Jeg skjønner klubbens side av saken også, men jeg har veldig lyst til å spille VM, erkjenner Zuccarello.

Sportslig vil det naturligvis være et stort løft for Norge å få med sin største hockeystjerne. Mats Zuccarello ble poengkonge i Rangers denne sesongen, med 61 poeng på 81 kamper. Han hadde også sin beste sesong noensinne i NHL når det gjelder målproduksjon, med 26 nettkjenninger.

Hans ferdigheter som playmaker og evne til å gjøre spillerne rundt seg bedre vil utvilsomt komme til nytte når landslagssjef Roy Johansen styrer landslaget for siste gang i et verdensmesterskap. Johansen tar som kjent over trenerjobben i Vålerenga etter denne sesongen.

Norges VM starter 7. mai

Norge spiller i gruppe A, som holder til i Moskva. Første kamp går mot Danmark 7. mai. Deretter venter Sveits 8. mai, Kasakhstan 10. mai, Tsjekkia 12. mai, Sverige 14. mai, Russland 16. mai og Latvia 17. mai.

De fire beste lagene i gruppen går til sluttspill, mens det dårligste laget rykker ned.

Kommentarer til denne saken